Banner 980x90

VL-TB/LNNK deputāti apšauba Dobeles novada pašvaldības Iepirkumu komisijas izveidošanas likumību

Jelgava, 8.dec., LETA. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Dobeles novada domes deputāti apšauba pašvaldības Iepirkumu komisijas izveidošanas likumību un par savām aizdomām informējuši arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), aģentūrai LETA pastāstīja deputāts Edgars Gaigalis.

Deputāti uzskata, ka komisijas izveidošanas procesā nav ticis ievērots likuma "Par pašvaldībām" punkts, kas nosaka, ka tikai dome var ievēlēt pašvaldības pārstāvjus un locekļus pašvaldības vai valsts komitejās, komisijās, valdēs un darba grupās, turpretī Dobeles novadā Iepirkumu komisija izveidota ar izpilddirektora rīkojumu. Turklāt šāda rīcība pārkāpj arī pašas pašvaldības nolikumu.

Par iespējamiem likuma pārkāpumiem deputāti ir vērsušies VARAM un, kā apgalvoja Gaigalis, arī ministrija atzinusi, ka komisijas izveide neatbilst likumam "Par pašvaldībām". Ņemot vērā minēto, ministrija ir nosūtījusi vēstuli Dobeles novada domes priekšsēdētājam Andrejam Spridzānam (ZZS) ar lūgumu sniegt skaidrojumu par Dobeles novada pašvaldības Iepirkumu komisijas izveides juridisko pamatojumu un novērst normatīvo aktu pārkāpumus komisijas izveidē.

Šonedēļ pēc VL-TB/LNNK un "Vienotības" deputātu ierosinājuma sasaukta domes ārkārtas sēde, lai lemtu par jaunas komisijas apstiprināšanu, taču, kā klāstīja Gaigalis, domē jautājums pagriezts par balsojumu par uzticības izteikšanu esošajai komisijai.

Deputāts stāstīja, ka nolikumā, kas tika virzīts domes sēdei, noteikts, ka komisijā darbojas septiņi locekļi esošo sešu vietā, par vadītāju piedāvājot līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju, pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Lailu Šereiko. Tāpat komisijā ieteikts iekļaut esošo komisijas locekli, pašvaldības juristi Aivu Poli-Grinšponi un divus ar pašvaldību nesaistītus speciālistus. Vēl trīs komisijas locekļu virzīšanu VL-TB/LNNK deputāti atstājuši pārējo kolēģu ziņā, taču pašvaldībā esot secināts, ka lēmumprojekts nav sagatavots atbilstoši prasībām. Jauni komisijas locekļi piedāvāti, jo tajā pašlaik darbojoties domē valdošo politisko spēku - Zaļo un zemnieku savienību atbalstošie locekļi.

"Tika meklēti iegansti, lai mūsu ieceri izgāztu," notikušo aprakstīja Gaigalis.

Dobeles novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka Iepirkumu komisijā līdz ar Šereiko un Poli-Grinšponi darbojas arī domes deputāts Viktors Eihmanis (ZZS), pašvaldības Nekustamā īpašuma nodaļas vadītāja Austra Apsīte, attīstības plānotāja Zane Peļņa un Auru pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Ozoliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)