Banner 980x90

Zaudējumus nesošo pašvaldības SIA "Dobeles autobusu parks" turpinās vadīt Aldis Rutkis

Jelgava, 5.apr., LETA. Dobeles novada pašvaldības SIA "Dobeles autobusu parks", kas pērn strādāja ar 20 794 eiro zaudējumiem, turpmākos piecus gadus turpinās vadīt Aldis Rutkis, liecina "Firmas.lv" informācija.

Rutki amatā atkārtoti apstiprināja kapitāldaļu turētāja pārstāvis Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

"Dobeles autobusu parks" pagājušajā gadā apgrozīja 2,060 miljonus eiro, kas ir par 3% mazāka nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 2,146 miljoni eiro.

2016.gadā pārvadātājs cietis 20 794 eiro zaudējumus, salīdzinot ar 12 874 eiro peļņu vēl pirms gada. Zaudējumus kapitālsabiedrības piedzīvoja arī 2014.gadā, kad tie sasniedza 37 010 eiro.

Ieņēmumos par regulārajiem pasažieru pakalpojumiem pērn uzņēmums saņēmis 998 285 eiro, kas ir par teju 5% mazāk nekā 2015.gadā, norādīts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā. Vadība ieņēmumu apjomu samazinājumu skaidro ar pasažieru plūsmas samazināšanos, kas daļēji saistīta ar vilcienu kustības atjaunošanu maršrutā Dobele-Rīga-Dobele. Pērn, regulārajos pasažieru pārvadājumos nobraucot 2,37 miljonus kilometru, SIA "Dobeles autobusu parks" pārvadājis 0,92 miljonus pasažieru.

Taču pērn vairāk izmantoti uzņēmuma piedāvātie autobusu un mikroautobusu nomas pakalpojumi. Tāpat uzņēmums nodrošinājis skolēnu pārvadājumus.

Pagājušajā gadā turpināta ražošanas līdzekļu un iekārtu modernizācija, personālvadības organizācijas uzlabošanas pasākumi, kā arī veikti dažādi remonti uzņēmuma teritorijā.

Šogad uzņēmums plāno turpināt transportlīdzekļu atjaunošanu, servisa pakalpojumu paplašināšanu, grāmatvedības uzskaites darba pilnveidošanu un optimizāciju, darbinieku apmācību programmu īstenošanu un pasažieru pārvadājumu kvalitātes uzlabošanu.

SIA "Dobeles autobusu parks" dibināta 1992.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)