Banner 980x90

120.jubilejā Rīgā prezentēs grāmatu par mākslinieci un rakstnieci Hildu Vīku

Jelgava, 28.aug., LETA. Svinot mākslinieces un rakstnieces Hildas Vīkas 120.jubileju, 5.septembrī Rīgā norisināsies Vīkas mīlas dzejoļiem veltīta pēcpusdiena "Hilda Vīka. No Vācijas līdz Dobelei un Rendai" un reizē grāmatas "Hilda Vīka Dobelē un Rendā" prezentācija, aģentūru LETA informēja Dobeles Novadpētniecības muzeja projektu vadītāja Baiba Ļipņicka.

Pasākumā galvenajā lomā būs pati Vīka. Viņas tēlā iejutīsies režisore un Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Tropa. Tā būs aktrises radīta interaktīva mīlas pēcpusdiena. Paredzēta arī rakstnieka Jāņa Liepiņa preambula un Ulda Zemzara atmiņas par Vīku un lūkojums nākotnē.

Dobeles Novadpētniecības muzejā katru mēnesi ir apskatāma kāda Vīkas glezna, novembrī plānota jubilejas izstāde, notika gleznu un fotogrāfiju albuma "Hilda Vīka Dobelē un Rendā" atvēršana, bet šoreiz notiks grāmatas prezentācija Rīgā. Albumam pievienotas biogrāfiskās ziņas par Vīku un Liepiņa lūkojums uz mākslinieces dzīvi Dobelē un Rendā. Grāmatā ir bagātīgs gleznu un fotogrāfiju materiāls, gleznu reprodukcijas no Dobeles Novadpētniecības muzeja, Misiņa bibliotēkas un privātpersonu kolekcijām, informēja muzejā.

Vīkas dzejas pēcpusdiena notiks 5.septembrī Rīgā, Aspazijas bulvārī 28.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)