Banner 980x90

Ābolu svētkos Dobelē pasniegs īpašu ordeni par ieguldījumu augļkopības attīstībā

Rīga, 22.aug., LETA. 5.oktobrī plkst.10 Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā norisināsies Dobeles Ābolu svētki, kuru laikā par ieguldījumu augļkopības attīstībā tiks pasniegts īpašs ordenis, aģentūru LETA informēja Dobeles kultūras nama pasākumu producents Rihards Gāle.

Festivāls pulcēs novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus. Rīkotāji sola, ka ražas svinības būs izglītojoši izklaidējošs kultūras pasākums, kurā ābolu tematika ieņems goda vietu gan sporta un prāta aktivitātēs, gan atrakcijās maziem un lieliem, gan izklaides un muzikālajā buķetē, gan arī dārzkopības ekspertu ekskursijās un konsultācijās.

Akcentējot Latvijas zinātnieku ieguldījumu augļkopības attīstībā, svētkos tiks pasniegts "Ābolu ordenis" par īpašiem nopelniem šīs jomas attīstībā.

Pasākuma laikā norisināsies arī izzinošas lekcijas, kurās eksperti dalīsies savās zināšanās un pieredzē pārtikas tūrisma, mārketinga, inovatīvas dārzkopības un pārtikas jomā. 

Savukārt Latvijas-Lietuvas Baltkrievijas sadarbības projekta ietvaros būs iespēja nobaudīt katras dalībvalsts tipiskākos sezonālos produktus un ražojumus. Kopumā 60 dažādi zaļās lauksaimniecības pārstāvji rādīs savas valsts augļu, ogu, dārzeņu, biškopības, piena un gaļas produktu daudzveidību.  

Ābolu svētku tirdziņā būs iespēja iegādāties rudens ražas labumus, stādus, dārzniecībai paredzētus līdzekļus, inventāru un daudz ko citu. Pasākuma organizatori aicina amatniekus, zemniekus un ražotājus pieteikties dalībai tirgū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)