Banner 980x90

Apledojuma dēļ braukšana apgrūtināta vietām Zemgalē

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Apledojuma dēļ pirmdienas rītā braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta vietām Kurzemē un Zemgalē, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta Bauskas virzienā no Iecavas - Grenctālei un ceļa posmā Liepāja - Rucava visā posma garumā.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Jelgavas, Bauskas, Ogres, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Ventspils, Balvu, Ludzas, Cēsu un Valkas apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 103 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā dažviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, austrumos slapjš sniegs, kas var veicināt autoceļu apledošanu.

LVC uzsver, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos jābrauc arī pa grants ceļiem, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema. Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)