Banner 980x90

Aptauja: ES piederīgi jūtas 65% Latvijas iedzīvotāju

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Par diviem procentpunktiem palielinājies to Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri jūtas piederīgi Eiropas Savienībai (ES) - līdz 65%, kas ir otrs augstākais rādītājs ES, liecina jaunākā Eiropas Parlamenta (EP) pasūtītā Eirobarometra aptauja.

Salīdzinājumam - vidēji ES tā jūtas 51%. Aicinot izvērtēt piederības sajūtu savai valstij, savai pilsētai, savam reģionam vai ES Latvijas iedzīvotāji atzina, ka visvairāk piederīgi jūtas savai valstij Latvijai - 94%, kas ir par trīs procentpunktiem vairāk salīdzinājumā ar 2014.gada novembri, kad šo jautājumu uzdeva iepriekš, aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Arī vidēji ES šī atbilde izvēlēta visbiežāk jeb 90% gadījumu, taču tas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā 2014.gadā.

Latvijas iedzīvotāju skatījumā trīs svarīgākie elementi, kas veido vienotu Eiropas identitāti, ir vienota valūta eiro - 49%, demokrātija un brīvība - 30% un kultūra - 28%. Tāpat Latvijas iedzīvotāji pārliecinoši jeb 77% gadījumu piekrīt, ka daudz svarīgāks ir tas, kas vieno dažādu ES valstu iedzīvotājus, nevis kas šķeļ.

Latvijas iedzīvotāju atbalsts šim apgalvojumam ir palielinājies par septiņiem procentpunktiem kopš 2013.gada jūnija, un tas ir vislielākais ES valstu vidū.

Aptaujā piedalījās 28 150 ES iedzīvotāji vecumā virs 15 gadiem. Tā tika veikta no 19. līdz 29.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)