Banner 980x90

Ar pašlaik pie varas esošajām partijām Dobelē konkurēs arī "Gods kalpot mūsu Latvijai"

Jelgava, 26.apr., LETA. Jūnijā gaidāmajās vēlēšanās Dobeles novadā līdz ar domē pārstāvētajām partijām startēs arī "Gods kalpot mūsu Latvijai" kandidāti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Pašlaik domes varas partija ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar deviņiem deputātiem, četri deputāti ievēlēti no "Vienotības", trīs no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), bet viens pārstāv "Saskaņas centru". Domē pārstāvētie politiskie spēki startēs arī šogad, taču vēlēšanām pieteikta arī partija "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Līdz ar domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu no ZZS saraksta startē teju visi ZZS deputāti, sarakstā nav iekļauta vien Sarmīte Lucaua. Politiskais spēks kopumā pieteicis 20 kandidātus.

"Vienotības" sarakstā pieteikti 19 kandidāti ar deputātu Kasparu Ļaksu priekšgalā. Vēlēšanās piedalīsies trīs no četriem partijas deputātiem.

VL-TB/LNNK sarakstā startēs divi no trim šajā sasaukumā ievēlētājiem deputātiem, saraksta līderis ir deputāts Edgars Gaigalis. Apvienības sarakstā ir 16 kandidāti.

Četrus kandidātus pieteikusi "Saskaņa", kuras līderis Dobeles novadā būs deputāts Ivars Piruška.

Savukārt jaunpienācēja, partija "Gods kalpot mūsu Latvijai", piedāvā izvēlei septiņus kandidātus, kuru līderis ir SIA"Cerība pluss" valdes loceklis un SIA "XELProjekts" projektu vadītājs Oļegs Einbergs.

Lai arī sarakstu pieteikts par vienu vairāk nekā vēlēšanās 2013.gadā, kandidātu skaitu tas teju nav ietekmējis. Šogad Dobeles novadā pieteikti 66 kandidāti, bet iepriekšējās vēlēšanās - 64.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)