Banner 980x90

Atkritumu apsaimniekotāja "Piejūra" Jūrmalas kapitāldaļas iegūs Talsu, Tukuma un Dundagas novada pašvaldības

Pirmpirkuma tiesības uz vietvaru SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" Jūrmalas kapitāldaļām izmantos Talsu, Tukuma un Dundagas novada pašvaldības.

Rīga, 27.sept., LETA. Pirmpirkuma tiesības uz vietvaru SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" Jūrmalas kapitāldaļām izmantos Talsu, Tukuma un Dundagas novada pašvaldības, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada domē. Aizvadītajā kapitāldaļu turētāju pārstāvju sapulcē izskatīts jautājums par Jūrmalas pašvaldības 364 daļu sadalījumu starp pašvaldībām, kas izmantoja pirmpirkuma tiesības. Plānots, ka Talsu novada pašvaldība iegūs 180 daļas 1260 eiro vērtībā, Tukuma novada pašvaldība 159 daļas, kuru vērtība ir 1113 eiro. Vēl 25 kapitāldaļas 175 eiro vērtībā nonāks Dundagas novada pašvaldības īpašumā. "Firmas.lv" informācija liecina, ka jau pašlaik Talsu un Tukuma pašvaldībām ir lielākais kapitāldaļu skaits aiz Jūrmalas. Tām pieder 235 un 207 daļas attiecīgi. Bet Dundagas pašvaldības īpašumā ir vien 32 kapitāldaļas. Tāpat kapitāldaļu turētāji vienojušies, ka katra dome, kuras īpašumā ir "Piejūras" kapitāldaļas, apstiprinās vienotu valdes locekļa nominācijas dokumentu, un vēlāk amatam tiks izsludināts konkurss. Jau vēstīts, ka vairākas pašvaldības atteikušās no pirmpirkuma tiesībām uz Jūrmalai piederošajām kapitāldaļām "Piejūrā".  Lēmumu atteikties no pirmpirkuma tiesībām pieņēmusi Engures novada dome, kurai uzņēmumā ir 51 kapitāldaļa jeb 5,04%. Līdzīgu lēmumu pieņēmusi arī Jaunpils novada dome, kurai pieder vēl mazāk daļu uzņēmumā. Jaunpils novada dome ir 18 jeb 1,799% kapitāldaļu īpašniece. Savukārt Kandavas novada domei "Piejūrā" pieder 6,4% jeb 65 kapitāldaļas. Lai arī uz ārkārtas domes sēdi tika sagatavots lēmumprojekts pirmpirkuma tiesības izmantot, deputāti vienbalsīgi nobalsojuši pret to, un lēmums netika pieņemts. Bet Tukuma novada dome lēma savas tiesības izmantot. Tukuma novada pašvaldībai "Piejūrā" pieder 207 kapitāldaļas jeb 20,4% no visām daļām. Vienas kapitāldaļas vērtība ir septiņi eiro. Iepriekš Jūrmalas pašvaldība veikusi līdzdalības izvērtēšanu "Piejūrā", secinot, ka kapitālsabiedrības sniegtie sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumi nav efektīvākais pārvaldes uzdevuma īstenošanas veids, jo nenodrošina ekonomiski izdevīgāku pakalpojumu pilsētas teritorijā un pašvaldība var nodrošināt atkritumu radītāju interesēm atbilstošu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu bez līdzdalības kapitālsabiedrībā. Ņemot vērā šo un citus apstākļus, pašvaldība lēmusi atteikties no savām kapitāldaļām. Jūrmalai uzņēmumā pieder 364 jeb 35,9% kapitāldaļu.  Pārējie atkritumu apsaimniekotāja dalībnieki - Tukuma, Talsu, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu pašvaldības - varēja izmantot savas pirmpirkuma tiesības uz uzņēmuma kapitāldaļām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)