Banner 980x90

Auces novadā ieradīsies Latviešu evaņģēliski luteriskās baznīcas Amerikā pārstāvji 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Kopš 2015.gada rudens Latviešu evaņģēliski luteriskā baznīca Amerikā (LELBA) ir uzsākusi jaunu labdarības projektu "Mīlestība mammām". Šis būs ceturtais lielais labdarības projekts, kad LELBA pārstāvji ieradīsies arī Auces novadā.

Kā pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināka Auces novada pašvaldībā, LELBA ir sadalīta četros ģeogrāfiskos apgabalos un apvieno 55 latviešu luterāņu draudzes ASV, no kurām ārpus ASV 10 darbojas Kanādā un trīs Dienvidamerikā. LELBA ir daļa no Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas, kurā ietilpst draudzes Austrālijā, Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā un Latvijā.

Jau Latvijas okupācijas laikā LELBA gādāja par garīgo un materiālo atbalstu mācītājiem un draudzēm Latvijā. Palīdzības darbs vēl aizvien turpinās. Sākumā tika palīdzēts sakārtot un atjaunot izpostītos dievnamus, tagad, galvenokārt, tiek atbalstītas māsu draudzes (gandrīz katrai draudzei ir viena vai vairākas māsu draudzes Latvijā). LELBA atbalsta arī bāreņu un bērnu aprūpes namus un organizācijas, skolēnus un svētdienas skolu darbu. Palīdzības darbs neaprobežojas tikai atbalstot trūkumcietējus Latvijā. Lielo dabas katastrofu gadījumos LELBA draudzes nepaliek vienaldzīgas un cenšas palīdzēt.

Iepriekš īstenoti vairāki nozīmīgi projekti, "Lai rit!" (2010) projekta līdzekļi atbalstīja Latgales trūcīgos ar 214 divriteņiem, "Būsim gudri!" (2012) atbalstīja 160 Vidzemes trūcīgos bērnus ar nepieciešamo skolas gaitām (skolas somas, mācību piederumi, siltas pusdienas mācību gadam) un "Priecīgas pēdas" (2014) laikā tika atbalstīti Kurzemes trūcīgie ar 435 pāriem jaunu apavu. Svētība, īstenojot šos projektus, ir bijusi milzīga gan saņēmējiem, gan devējiem.

Projekts "Mīlestība mammām" atbalstīs Zemgales māmiņas, kuras ir bērniņa gaidībās, kā arī mammas, kurām nesen piedzimuši mazulīši. Atbalstā ietilpst autiņi, mitrās salvetes, ratiņi, bērnu gultiņas, vitamīni grūtniecēm, termometri, grāmatas utt.

Sadarbība notiks ar vietējām Zemgales draudzēm un sociālajiem dienestiem, lai uzzinātu, kurām māmiņām atbalsts būtu nepieciešams visvairāk. Šobrīd aktīvi noris ziedojumu vākšana visā Ziemeļamerikā. Tikmēr jauniešu komanda jau sākusi plānošanas darbus par izdali, kas notiks šogad no 14. līdz 21.augustam visā Zemgalē. Izdalē piedalīsies latviešu jaunieši no Ziemeļamerikas. Plānots, ka Auces novadā LELBA pārstāvji ieradīsies 17.augustā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)