Banner 980x90

Auces novadā pirmajā pusgadā piedzimuši par 11 bērniem vairāk nekā pērn

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Svinīgajā sarīkojumā Auces novada svētkos sveikti 37 novada jaundzimušie, kas pasaulē nākuši gada pirmajos sešos mēnešos. Tas ir par 11 vairāk nekā šajā laika posmā pagājušajā gadā, aģentūru LETA informēja Auces novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā novadā piedzimuši 26 mazuļi, no kuriem 12 bija meitenītes un 14 - zēni, bet šogad pasaulē nākuši 23 zēni un 14 meitenes. 14 mammām bērns ir pirmdzimtais, 10 - otrais bērniņš, divās ģimenēs bērns nācis pasaulē kā trešais pēcnācējs, četras mammas var lepoties ar ceturto ģimenes atvasi, piecām mammām - kā piektais bērniņš, savukārt divām mammām kuplais bērnu bariņš nu papildināts ar sesto atvasīti, informēja Šēfere-Šteinberga.

Jaundzimušo sveikšana ir jaunā tradīcija, ko pašvaldība sāka novada svētkos. 2016.gada otrā pusgadā dzimušos mazuļus un viņu ģimenes Auces novada pašvaldība sveiks 2017.gada sākumā. "Šāds piemiņas velšu pasniegšanas pasākums radīts, lai atbalstītu ģimenes un ģimeniskās vērtības Auces novadā, vecākiem no šī gada sākuma tiek piešķirts arī vienreizējs pabalsts 100 eiro apmērā par katru jaundzimušo," skaidro pašvaldības pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)