Banner 980x90

Ceriņu svētkus svinēs līdz ar Dobeles 100 gadu jubileju

Jelgava, 17.marts, LETA. No 26.maijam līdz 28.maijam Dobelē svinēs Ceriņu svētkus, kas šogad būs veltīti Dobeles 100 gadu jubilejai, aģentūru LETA informēja "Ceriņu svētki - 2017" projekta vadītāja Sandra Ķiņķere.

Svētki sāksies 26.maijā ar Dobeles, Auces, Tērvetes novadu bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu lielkoncertu Ķestermeža estrādē.

27.maijs, svētku galvenā diena, sāksies ar Lielo tirgu Tirgus laukumā un "Bērnu rītu", kura laikā uzstāsies bērnudārza "Zvaniņš" audzēkņi un Liepājas leļļu teātris, notiks diskotēka kopā ar "Smaidu darbnīcu" un citi pasākumi jaunākai paaudzei.

Laukumā pretī veikalam "Maxima" visas dienas garumā noritēs sporta kluba "Gold Barbel" jubilejas kausa izcīņa - sacensības bērniem, amatieru, sportistu sacensības spēka trīscīņā un spiešanā guļus.

Iestādes, uzņēmumi, draugu, kolēģu un interešu kompānijas 27.maijā aicinātas piedalīties svētku gājienā, pēc kura izskanēs MC orķestra un Ivo Grīsniņa Grīšļa koncertprogramma un būs skatāms "Streetbike Freestyle" šovs.

Pēcpusdienā ar Dobeles novada amatiermākslas kolektīvu koncertu Dobeles stacijā tiks sagaidīts Latvijas simtgades ekspresis, ar kuru Dobelē iebrauks vairāk nekā 100 amatiermākslas kolektīvu dalībnieki.

Plkst.18 sāks skanēt klasiskās mūzikas koncerts Pētera Upīša Ceriņu dārzā, bet nedaudz vēlāk pilsētas centrā Nakts skrējiena dalībniekus ar bungu ritmiem iesildīs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi. Svētku kulminācijā - bungu un dūdu skaņas, dejas, gaismu šovs un uguņošana. Īsi pirms pusnakts paredzēts arī brīvdabas kino, bet pēc tam nakts balle kopā grupu "Laika upe".

Pa dienu evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzā Dobeles novada pagasti un Amatu māja aicinās darboties radošajās darbnīcās, bet Dobeles novada centrālā bibliotēka piedāvās Brīvdabas lasītavu.

Svētdien, 28.maijā, Tirgus laukumā notiks Latvijas labumu tirgus, pūtēju orķestra "Dobele" un viesu mākslinieku koncerts, pankūku rīts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)