Banner 980x90

Devītā daļa visu Auces novada iedzīvotāju nevēlas pašvaldības pievienošanu citām teritorijām

Rīga, 17.jūl., LETA. Aptuveni 700 jeb devītā daļa no Auces novada iedzīvotājiem, kas piedalījušies aptaujā par administratīvi teritoriālo reformu, neatbalsta pašvaldības pievienošanu citām administratīvajām teritorijām, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem gada sākumā novadā bijuši 6153 iedzīvotāji. Savukārt aicinājumam izteikt savu viedokli par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu atsaukušies 712 iedzīvotāji, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Auces novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri aptaujas pirmajā dienā bija sasnieguši 15 gadu vecumu.

Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga aģentūru LETA informēja, ka Auces novadam kā patstāvīgai Latvijas Republikas administratīvajai teritorijai aptaujā atbalstu izteikuši 697 novada iedzīvotāji, bet pretējo atbildi atzīmējuši 13 iedzīvotāji. Divas aptaujas zīmes atzītas par nederīgām.

Rīkojot iedzīvotāju aptauju, pašvaldībā pauda, ka teritoriālās reformas kontekstā visbūtiskāk ir izvērtēt vietējo iedzīvotāju intereses, bet, nosakot novada pievienošanu novadam, kurā nav līdzīgi izaugsmes rādītāji un ir citas galvenās prioritātes un vajadzības, varētu tikt kavēta Auces novada turpmākā izaugsme. Vietvara norūpējusies, ka apvienotās pašvaldības novada centrs attīstīs savu pakalpojumu grozu un noteikta finansējuma summa varētu tikt novirzīta citas teritorijas infrastruktūras uzturēšanai, neveicinot tagadējā Auces novada pašvaldības teritorijas attīstību un pakalpojumu kvalitātes pieaugumu.

Aptaujā uzdots jautājums: "Vai jūs esat par Auces novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā karte paredz, ka Auces novads tiks apvienots ar Dobeles un Tērvetes novadu, par novada centru nosakot Dobeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)