Banner 980x90

Dobelē notiks darba birža iespējamiem laukstrādniekiem

Aicinot bezdarbniekus, kā arī citus interesentus strādāt laukos, biedrība "Lauksaimnieku apvienība" sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) 6.augustā Dobelē organizēs lauku darbu vakanču tirgu, aģentūru LETA informēja biedrības izpilddirektors Dins Cielavs.

Akcijas "Darbs laukos" laikā vakanču tirgus notiks Dobelē, Zaļajā ielā 27, no plkst.10.00 līdz 12.00.

Akcijas laikā paredzētas tikšanās starp potenciālajiem darba ņēmējiem un reģiona lauksaimniekiem.

Tikšanās laikā būs iespēja klātienē dzirdēt zemnieku saimniecību un citu lauksaimniecības produktu ražotāju pārstāvju informāciju par darba iespējām konkrētā saimniecībā vai uzņēmumā, dzīvošanas iespējām laukos, atalgojumu un citu informāciju, lai sekmīgi sāktu darbu.

Kā ziņots, šajā vasaras un rudens darbu sezonā laukos būs nepieciešams vairākos simtos mērāms darbvietu skaits. Savukārt alga, kuru izmaksās darbu veicējiem, pēc nodokļu nomaksas varētu svārstīties no 400 līdz vairāk nekā 1000 eiro mēnesī atkarībā no veicamā darba apjoma un intensitātes.

Saimniecības "Kalna Tomēni" īpašnieks Juris Bērziņš iepriekš atzina, ka pilsētās dzīvojošajiem cilvēkiem, tostarp bezdarbniekiem, trūkst informācijas par darba iespējām laukos. "Mums ir ļoti nepieciešami gan sezonas strādnieki, gan pastāvīgi nodarbinātie," sacīja zemnieks.

"Lauksaimnieku apvienība" un "Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija" ir LOSP biedres. LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 12 345 ražojošos lauksaimniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)