Banner 980x90

Dobelē par 2,7 miljoniem eiro cels dienesta viesnīcu skolēniem

Jelgava, 11.okt., LETA. Jāņa Čakstes ielā 4 Dobelē plānots izbūvēt dienesta viesnīcu izglītības iestāžu audzēkņiem, kas izmaksās 2 692 250 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), aģentūra LETA uzzināja Dobeles novada pašvaldībā.

Dobeles novada izglītības iestāžu dienesta viesnīcā vienlaikus būs iespējams izguldīt 32 personas, tajā atradīsies 28 vienvietīgie un divi divvietīgie numuriņi. Saskaņā ar būvprojektu ēkā būs ēdamzāle un virtuve dienesta viesnīcas iemītnieku vajadzībām, konferenču zāle, ko varēs transformēt mazākās auditorijās, kā arī saimniecības un tehniskās telpas, aģentūru LETA informēja Dobeles novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja Kristīne Ūdre.

Darbus objektā veiks SIA "Bildberg". Dienesta viesnīcas būvdarbu izpildes termiņš ir 15 mēneši no līguma noslēgšanas dienas.

Dienesta viesnīca tiek celta, īstenojot projektu "Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana". Tā laikā tiks būtiski ieguldījumi jaunās Dobeles novada sākumskolas, Dobeles Valsts ģimnāzijas un Dobeles 1.vidusskolas mācību vides un sadzīves apstākļu uzlabošanā un pilnveidošanā. Projektā ir paredzēts būvēt jaunu dabaszinātņu mācību centru, kas atradīsies pie Dobeles Valsts ģimnāzijas, veikt remontdarbus esošajā ģimnāzijas ēkā, kā arī pārbūvēt Dobeles Kristīgās pamatskolas ēku Dainu ielā 8, kur tiks piebūvēta jauna sporta zāle. Pēc 2018.gadā paredzētās izglītības iestāžu reorganizācijas tur atradīsies Dobeles novada sākumskola.

Tāpat kā viens no projekta darbiem būs jaunas un modernas dienesta viesnīcas būvniecība, kas veicinās izglītības pakalpojumu pieejamību un sekmēs izglītojamo skaita pieaugumu vispārējās vidējās izglītības iestādēs, norādīja pašvaldībā.

Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalsts projektam būs 3,5 miljoni eiro, bet projekta plānotās kopējās izmaksas ir nedaudz vairāk par 7,4 miljoniem eiro.

Jau vēstīts, ka Dobeles novada sākumskolas vajadzībām pašvaldība plāno pārbūvēt Dobeles Kristīgās pamatskolas telpas Dainu ielā 8 un izbūvēt sporta zāli.

Ar 2018.gada 1.septembri Dobeles Kristīgā pamatskola tiks reorganizēta, apvienojot to ar Dobeles sākumskolu un izveidojot jaunu pašvaldības vispārējās izglītības iestādi - Dobeles novada sākumskolu. Paredzēts, ka jaunā skola būs Kristīgās pamatskolas telpās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)