Banner 980x90

Dobelē par 2500 eiro šogad uzstādīta no polimēriem izgatavota Ziemassvētku egle

Foto: Dobele.lv
Foto: Dobele.lv

Pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Dobeles Vēsturiskajā tirgus laukumā mežā zāģētas egles vietā šogad ir uzstādīts deviņus metrus augsts, no polimēru materiāla darināts vides dizaina objekts - Ziemassvētku egle, kas pašvaldībai izmaksājis aptuveni 2500 eiro.

Dobeles novada pašvaldības pārstāve Dzintra Matisone aģentūru LETA informēja, ka no polimēriem veidotā egle ir Dobeles novada pašvaldības būvvaldes vadītāja arhitekta Jāņa Kukšas idejas realizācija un viņš pats ir arī objekta dizaina autors.

Kukša skaidroja, ka šī egle ir oriģināldarbs un tai, kā ikvienam mākslas objektam, vajadzētu likt cilvēkiem aizdomāties par vērtībām. Autors uzskata, ka līdz ar šīs idejas īstenošanu dabai tiek saglabāta viena liela, spēcīga un zaļojoša pusaugu egle.

Vides dizaina objekta materiāls, izgatavošana un uzstādīšana Dobeles novada pašvaldībai pavisam izmaksāja ap 2500 eiro, turklāt šo objektu būšot iespējams izmantot vairākus gadus.

Dizaina egle tiek krāsaini izgaismota diennakts tumšajā laikā, izmantojot programmējamas gaismas iekārtas, kas jau iepriekš bija pašvaldības rīcībā.

"Tradicionālās zaļās Ziemassvētku egles mīļotājiem ir iespēja priecāties par pilsētas centrā augošajām eglēm, piemēram, Domes laukumā vai Zaļajā ielā 3, kur katru gadu uz Ziemassvētkiem tās tiek rotātas ar krāsainām gaismiņām," skaidroja Matisone.

Kā aģentūra LETA noskaidroja SIA "Rīgas meži", vienas lielas, mežā augušas egles nogādāšana pašvaldībā var izmaksāt 700-1000 eiro.

Kā uzsvēra "Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis, lai noteiktu precīzu summu, nepieciešams zināt, konkrēto egli, tās izmērus, atrašanās vietu, attālumu no ceļa. Tāpat svarīga ir ekskavatora nepieciešamība, ceļamkrāna izvietošanas iespējas, transportēšanas attālums u.c.

Ja egle ir neliela, atrodas ļoti tuvu ceļam, nav nepieciešama smagā tehnika un tā jātransportē netālu, tad izmaksas var samazināties pat vairākas reizes. Taču, ja egle ir milzīga un tālu jāved, izmaksas var pieaugt, informēja Vaikulis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)