Banner 980x90

Dobelē viesojās Baltkrievu Slavgorodas rajona delegācija 

Foto: dobele.lv
Foto: dobele.lv
Otrdien, 19.jūlijā, Dobeles novada pašvaldībā vizītē ieradusies delegācija no Baltkrievijas Slavgorodas rajona septiņu cilvēku sastāvā. Vizītes mērķis bija apspriest iespēju sadarboties kopīgu projektu jomā.

Kā pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja Dobeles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jākobsone, delegācijas sastāvā bija Slavgorodas rajona padomes priekšsēdētāja vietniece Svetlana Ezerskaja, Lauku attīstības fonda direktors Vitālijs Varabejs, uzņēmēja Natālija Ženderova, Amatu mājas direktore Natālija Kuprijanceva un Minskas Starptautiskā lauku attīstības fonda direktors Segejs Tarasjuks, fonda lauku teritorijas attīstības speciāliste Jeļena Tarasjuka un fonda ekonomists Aleksandrs Bratenkovs.

Vizītes sākumā viesi apmeklēja Dobeles novada pašvaldību, kur tikās ar domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu un attīstības nodaļas projektu vadītājām Taigu Gribusti un Nadeždu Venceviču. Tikšanās reizē T. Gribuste viesus iepazīstināja ar prezentāciju par Dobeles novadu, akcentējot iespējamās sadarbības jomas. Sadarbībai izvirzīti trīs tematiskie mērķi – sadarbība sociālās integrācijas jomā un nabadzības apkarošana, atbalsts vietējai un reģionālai pārvaldībai un atbalsts vietējās kultūras un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai.

Vizītes turpinājumā Baltkrievu delegācija apskatīja vienu no Dobelē realizētiem projektiem Vēsturisko Tirgus laukumu, tālāk dodoties uz Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupām, kur viesus sagaidīja pilsdāma Šarlote fon Ofenberga ar stāstu par tām.

Baltkrievijas delegācijas vizīti Zemgalē organizēja Zemgales plānošanas reģions.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)