Banner 980x90

Dobelē viesojās Šmelnes sadarbības partneri

Foto: dobele.lv
Foto: dobele.lv
Aizvadītās nedēļas nogalē, no 15. līdz 17.aprīlim, Dobelē viesojās Dobeles novada pašvaldības sadarbības partneri no Šmelnes pilsētas (Vācija), pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja Dobeles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jākobsone.

Delegācijas sastāvā bija Šmelnes pilsētas birģermeistars Svens Šrāde (Sven Schrade) un viņa vietnieki Klaus Hubšmans (Klaus Hübschmann) un Folkers Zigmunds (Volker Siegmund). Vizītes mērķis bija pārrunāt pašvaldību darbības un attīstības jautājumus, sadarbības līguma atjaunošanu, kā arī klātienē iepazīties ar Šmelnes jauno birģermeistaru.

Vizītes pirmajā dienā viesi apmeklēja Dobeles novada pašvaldību, kur tikās ar domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, priekšsēdētāja vietnieku Gunti Safranoviču un izpilddirektoru Agri Vilku. Tikšanās reizē A. Spridzāns viesus iepazīstināja ar prezentāciju par Dobeles novadu, akcentējot novada attīstības plāna virzienus, kapitālsabiedrību darbību un uzņēmējdarbības sfēras. Tika pārrunāti arī budžeta veidošanas, izglītības un sociālā darba jautājumi.

Sarunās ar partneriem atklājās daudz kopīga pašvaldību darbībā un problēmjautājumu lokā, tai skaitā par bēgļu situāciju abās valstīs.

Partneru delegācija apmeklēja Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centru un Dobeles Novadpētniecības muzeju. Viesi arī devās ekskursijā uz Tērvetes dabas parku.  

Vizīte notika, pamatojoties uz ilgtermiņa sadarbības līgumu, kas noslēgts starp Dobeles novada un Šmelnes pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)