Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks" ieguldījis 1,5 miljonus eiro pārslu ražotnes jaudas kāpināšanā

Rīga, 16.nov., LETA. Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums AS "Dobeles dzirnavnieks" investējis 1,5 miljonus eiro aizvadītajā gadā atklātās pārslu ražotnes jaudas palielināšanā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji norādīja, ka turpmāk uzņēmums ražotnē varēs pārstrādāt 50 000 tonnas graudu gadā, kas ir gandrīz divas reizes vairāk kā sākotnēji. Patlaban šajā ražošanas līnijā top 14 dažādi graudaugu pārslu produkti, no kuriem pilngraudu auzu, kviešu, rudzu un miežu pārslas, griķu un rīsu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, kā arī trīs, četru un piecu graudu pārslu maisījumi ir sertificēti atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļajai karotītei". Jaunajā līnijā top arī pirmie uzņēmuma ekoloģiskās līnijas produkti - eko griķu, pilngraudu auzu un ātri vārāmās auzu pārslas. Tuvākajā nākotnē sortimentu plānots papildināt ar citām pārslām un pārslu maisījumiem.

Kompānijā atzīmēja, ka no "Dobeles dzirnavnieks" realizētā pārslu apjoma aptuveni 80% veido eksports. Uzņēmums pārslas eksportē uz 25 valstīm. Galvenie pārslu eksporta tirgi ir Skandināvijas valstis, Vācija, Polija, Ēģipte, Nīderlande. Līdz ar pārslu ražotnes jaudas palielināšanu, nākamgad eksporta tirgu skaitu varētu izdoties kāpināt.

"Redzot pārslu panākumus gan vietējā, gan arī eksporta tirgos, šī gada sākumā pieņēmām lēmumu par ražotnes jaudas palielināšanu. Nepieciešamās papildu iekārtas ir uzstādītas un jau nākamā gada sākumā ražošanas apjomus šajā līnijā dubultosim," teica "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Amsils arī atzīmēja, ka uzņēmuma prioritāte ir pēc iespējas iegādājoties izejvielas no Latvijas piegādātājiem. "Ražotnes jaudas palielināšana nozīmē, ka graudus mums vajadzēs vēl vairāk, tāpēc turpināsim tikpat aktīvi sadarboties ar vietējiem zemniekiem, sniedzot konsultācijas un veidojot abpusēji veiksmīgu sadarbību," sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs. Pēc viņa teiktā, pārslu ražotnes jaudas palielināšanā ieguldītās investīcijas ļaus uzņēmumam nākamgad kāpināt kopējos graudu pārstrādes apjomus par 10%, kopumā sasniedzot 250 000 tonnu gadā.

Jau ziņots, ka "Dobeles dzirnavnieks" pērn novembrī oficiāli atklāja pārslu ražotni, kuras izveidē tika investēti 6,4 miljoni eiro, piesaistot arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Kopš 2010.gada "Dobeles dzirnavnieks" kopumā attīstībā ir investējis 65 miljonus eiro. Patlaban uzņēmumā strādā 280 darbinieki.

Tāpat vēstīts, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa augusi 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)