Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks" pērn infrastruktūras un ražošanas tehnoloģisko procesu uzlabošanā investējis 6,1 miljonu eiro

Rīga, 16.jūl., LETA. Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" pagājušajā gadā infrastruktūras un ražošanas tehnoloģisko procesu uzlabošanā investējis 6,1 miljonu eiro, teikts kompānijas pagājušā gada finanšu pārskatā, kas pieejams "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Dobeles dzirnavnieks" pērn palielināja graudaugu pārslu ražošanas jaudu, kā arī turpināja īstenot projektu "Graudu uzglabāšanas torņu sistēmas izveide", kurā graudu uzglabāšanas kapacitāte palielināta par 60 000 tonnu - līdz 160 000 tonnu.

Kompānijas vadība arī norāda, ka "Dobeles dzirnavnieks" pērn pētniecības un attīstības pasākumos kopumā ieguldīja 88 200 eiro. Tostarp pērn sākts darbs pie jaunu pārtikas produktu ieviešanas ražošanā, jaunas dzīvnieku ēdināšanas programmas izveides un izstrādāti inovatīvi risinājumi ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem un kvalitātes sistēmas efektivizēšanai. Kompānija pērn veica arī miežu un auzu šķirņu un audzēšanas tehnoloģiju izpēti augstvērtīgu un kvalitatīvu pārstrādes produktu ieguvei un turpināja pētniecības darbu pie cieto kviešu audzēšanas programmas Latvijā.

"Dobeles dzirnavnieks" vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gadā kompānijas ražotnēs pārstrādāti 226 000 tonnu graudu, kas ir par 39 000 tonnām vairāk nekā 2016.gadā.

Kompānijas vadība arī informē, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2018.gadā plāno attīstībā investēt 10 miljonus eiro, palielināt graudu uzglabāšanas jaudu par 70 000 tonnām, izveidot papildu sliežu pievedceļu dzelzceļa vagonu apkalpošanai, nodrošināt kompānijas rentablu darbību un turpināt attīstīt "Dobeles dzirnavnieks" korporatīvo identitāti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet "Dobeles dzirnavnieka" peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Kompānijas ielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill" (93,99%). "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)