Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno iepirkt vairāk nekā 300 000 tonnu graudu

Rīga, 18.jūl., LETA. Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" trešdien ir sācis graudu pieņemšanas sezonu, un kopumā šogad plāno iepirkt vairāk nekā 300 000 tonnu graudu, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Tostarp uzņēmuma ražotnēs šogad plānots pārstrādāt vismaz 250 000 tonnu graudu.

"Uzņēmuma dinamiskā izaugsme, pārstrādāto graudu un ražošanas apmēru pieaugums nemitīgi liek strādāt arī pie tā, lai uzlabotu graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un pirmapstrādes procesus," norādīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils

Kompānijā informēja, ka uzņēmums šogad ne tikai būtiski palielinājis graudu uzglabāšanas jaudu - līdz 230 000 tonnu, bet arī par aptuveni 30% efektivizējis graudu pieņemšanas procesu, kas aktīvākajā kulšanas sezonā nozīmēs mazākas rindas.

"Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji arī informēja, ka šosezon graudu kulšanas darbi Latvijā sākušies vidēji divas nedēļas agrāk, nekā ierasts. "Kā pirmās pieņēmām ziemas kviešu kravas, bet tuvākajās dienās sagaidām arī kravas ar jaunās ražas rudziem, tritikāli, rapsi un zirņiem," norādīja Amsils.

Izvērtējot pirmo saņemto kravu graudu kvalitāti, secināts, ka tā atbilst pārtikas kvalitātei - proteīna līmenis graudos ir 12,5-15% robežās, taču kompānijas sadarbības partneri - zemnieki - prognozē krietni zemākus ražas apmērus nekā pagājušajā gadā. Pēc kompānijā vēstītā, ražības kritums prognozēts par aptuveni 30% atkarībā no reģiona. Patlaban, pateicoties sausajam laikam, nokulto graudu mitruma līmenis ir 15-16% robežās, kas samazinās zemnieku izmaksas par graudu kaltēšanu, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.

"Dobeles dzirnavnieka" pārstāvji lielāku graudu pieplūdumu sagaida nākamajā nedēļā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet "Dobeles dzirnavnieka" peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill" (93,99%). "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)