Banner 980x90

Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukciju veic ar Krievijas Revīzijas palātas vadītāja Kudrina atbalstu

Rīga, 11.okt., LETA. Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukcija un piebūves būvniecība tiek veikta ar Krievijas Revīzijas palātas vadītāja Alekseja Kudrina atbalstu, aģentūrai LETA pastāstīja Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" pārstāvis Igors Bass.

Izglītības iestāde tiek būvēta par ziedojumiem, un tos administrē labdarības fonds, taču, pēc Basa teiktā, darbi sākti pēc Kudrina iniciatīvas un ar viņa līdzdalību, sekojot līdzi projekta virzībai un piesaistot investorus. Basam gan neesot informācijas, vai arī pats bijušais Krievijas finanšu ministrs iecerei ir ziedojis.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Kudrins ir dzimis Dobelē, bet skolas gaitas sācis Tukumā. Dobelē viņam joprojām dzīvo radi un, kā aģentūrai LETA apgalvoja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS), sākotnēji, tiekoties ar Kudrina radiem, viņš pat neesot zinājis, kas ir idejas iniciators. Domes vadītājs ir pārliecināts, ka izglītības iestādes projektam nav saistības ar politiku.

Bass atzina, ka, līdzīgi kā daudzos citos būvobjektos, arī mūzikas skolas pārbūves laikā ir bijušas dažādas problēmas, taču plānots, ka objekts būs gatavs 2019.gada februārī. Fonds esot saņēmis uzslavu arī no Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes par vēsturiskas ēkas saglabāšanu.

Savukārt Spridzāns pastāstīja, ka mācību process jaunajās telpās varētu sākties martā. Īpaši dome lepojas ar topošo kamerzāli, kas būšot vienīgā šāda zāle Zemgalē.

Jau vēstīts, ka Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukciju par 2,5 miljonu eiro ziedojumiem nodrošina Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze". Projekta autoruzraudzības uzņēmuma SIA "Mark arhitekti" mājaslapā norādīts, ka Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukcijas projekta mērķis ir radīt jaunu kultūras un izglītības satekpunktu Dobeles novadā, kā arī veicināt visiem pieejamas un radošas kultūrtelpas aktivizēšanos, integrējot kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības. Maksimāli respektējot esošo ēku, plānots iegūt laikmetīgu un mūsdienu prasībām atbilstošu interešu izglītības iestādi.

Līdzekļus būvdarbiem nodrošina fonds "Paaudze", taču arī pašvaldība plāno atbalstīt izglītības iestādi, nodrošinot ar jauniem instrumentiem un inventāru.

Informācija Būvniecības valsts kontroles biroja mājaslapā liecina, ka būvdarbu veicējs ir SIA "Specializētā celtniecības-montāžas sabiedrība "Dzirnakmens", autoruzraudzību nodrošina "Mark arhitekti", bet būvuzraudzību - SIA "Cerkazi-G".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)