Banner 980x90

Dobeles novada dome pirmdien lems par palīdzības iespējām Jaunbērzes pagastā cietušajiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Dobele24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Dobele24.lv
Dobeles novada dome pirmdien, 25.jūlijā, spriedīs par palīdzības nodrošināšanas iespējām Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojāgājušo un cietušo tuviniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

Domes priekšsēdētājs skaidroja, ka dome būs gatava palīdzēt ar nepieciešamo, piemēram, bēru izdevumiem, psiholoģisko palīdzību, krīzes centra palīdzību. Viņš gan piebilda, ka patlaban saņemts zvans no kāda bojāgājušā ģimenes ārzemēs, kurai ir problēmas ar ierašanos Latvijā, tāpēc arī par šo jautājumu tiks lemts pirmdien. Spridzāns neprecizēja, par kuru ģimeni ir runa.

Viņš uzsvēra, ka liela uzmanība būs jāpievērš bojāgājušās sievietes bērnu turpmākajām gaitām. Spridzāns uzsvēra, ka arī krīzes centrā esošajiem bērniem dome ir gatava nodrošināt palīdzību tik ilgi, cik tas būs vajadzīgs.

"Pirmdien mēs pārrunāsim jautājumus, kādā veidā juridiski pareizi palīdzēt cilvēkiem," norādīja Spridzāns.

Kā ziņots, vakar Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Makleru" darbības profils ir piena lopkopība. Saimniecības apgrozījums pagājušajā gadā bija 234 941 eiro salīdzinājumā ar 292 998 eiro pirms gada, bet zaudējumi sasniedza 168 149 eiro salīdzinājumā ar 88 764 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

Saimniecības vienīgais īpašnieks ir Edgars Maklers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)