Banner 980x90

Dobeles novada domes priekšsēdētāja Spridzāna ienākumi auguši par teju 32%

Jelgava, 12.apr., LETA. Dobeles novada domes priekšsēdētāja Andreja Spridzāna (ZZS) ienākumi pērn bija par teju 32% lielāki nekā pirms gada, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija.

Kopējie Spridzāna ienākumi 2017.gadā bija 52 766 eiro, bet 2016.gadā tie sasniedza 40 122 eiro. Lielākā ienākumu daļa pērn bija atalgojums dome - 36 911 eiro -, taču Spridzānam maksāta arī pensija, kā arī alga SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca" un Dobeles rajona lauku partnerībā.

Domes priekšsēdētājs divās bankās deklarējis kopumā 75 067 eiro uzkrājumus, kas ir ievērojami vairāk nekā 2016.gadā, kad uzkrājumi sasniedza 58 925 eiro.

Spridzāns vairs nav deklarējis dzīvokli Dobelē un 2006.gada izlaiduma "Volvo S80", kas tika norādīti deklarācijā par 2016.gadu un iepriekš. Taču pērnā gada deklarācija liecina, ka domes priekšsēdētājs bijis kā līdzējs dēlam, iegādājoties nekustamo īpašumu par 40 000 eiro, un deklarācijā norādītas arī 45 645 eiro parādsaistības.

Dobeles novada mēram pieder arī garāžu īpašnieku biedrības "Dobeles garāžas" kapitāldaļa viena eiro vērtībā.

Domes priekšsēdētājs ir kapitāldaļu turētāja pārstāvis SIA "Dobeles ūdens", SIA "Dobeles komunālie pakalpojumi", SIA "Dobeles autobusu parks", SIA "Dobeles enerģija", SIA "Dobeles namsaimnieks" un SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca". Ārstniecības iestādē viņš strādā arī par ķirurgu. Tāpat Spridzāns deklarējis padomes locekļa amatu "Dobeles rajona lauku partnerībā" un Latvijas Handbola federācijā, Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja amatu Latvijas Pašvaldību savienībā. Mērs ir zemessardzes veterāns, Latvijas Zemnieku savienības nodaļas vadītājs, kā arī ieņem citus amatus Zemgales plānošanas reģionā, "Dārzkopības institūtā" un citās iestādēs un organizācijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)