Banner 980x90

Domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns piedalās pašvaldību un RTU sadarbības forumā

Foto: Dobele.lv
Foto: Dobele.lv

Trešdien, 25.novembrī, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns piedalījās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajā pašvaldību forumā "Sadarbība attīstībai", pilsētas informācijas portālam Dobele24.lv pavēstīja Dobeles novada pašvaldības vecākā konsultante Dzintra Matisone.

Kopā ar Domes priekšsēdētāju forumā piedalījās arī Dobeles novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks Gunārs Kurlovičs, Izglītības pārvaldes vadītāja Maruta Vaļko un Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas direktors Romāns Griškevičs.

Forumā piedalījās arī pašvaldību pārstāvji no Daugavpils, Liepājas, Valmieras un Ventspils pilsētas pašvaldībām, kā arī pārstāvji no Ādažu, Bauskas, Cēsu, Madonas, Ogres un Ventspils novada pašvaldībām.

Latvijas pašvaldību pārstāvji tikās ar RTU pārstāvjiem, lai kopīgi izstrādātu sadarbības vadlīnijas, uzturētu dialogu un veidotu praktisku sadarbību gan pašvaldību, gan RTU attīstībai. Forumā norisinājās paneļdiskusija par sadarbības pieredzi, iespējām un veidiem. Forums notika RTU Dizaina centrā, Rīgā.

Šā gada 29.septembrī Dobeles novada pašvaldība noslēdza sadarbības līgumu ar Rīgas Tehnisko universitāti. Puses vienojās sadarboties pētnieciskajā darbībā, inovatīvas studiju un darba vides  pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, sekmējot abu pušu attīstību un izaugsmi.

Īstenojot līgumu, tiks veicināta izglītības un zinātnes atziņu izmantošana pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs un tās administratīvajā teritorijā esošo uzņēmumu attīstībai, RTU iegūs labāk motivētus studentus, kā arī iespēju robežās studentu prakses vietas Dobeles novadā atbilstoši studiju programmu studiju plāniem. Puses ir vienojušās veicināt zinātniski pētnieciskās darbības rezultātu komercializāciju, tādējādi sekmējot ražošanas attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)