Banner 980x90

Dzelzceļa vēstures nospiedumi Dobelē

Foto: Zane Ozoliņa
Foto: Zane Ozoliņa
"Latvijas dzelzceļš" izstrādājis aizraujošu aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad", ar kuras palīdzību 155 vietās visā Latvijā līdz pat 30.septembrim iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni.  Viens no šiem vēsturiskajiem punktiem atrodas arī Dobelē.

Kā pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja akcijas organizatori, Dobeles stacijas ēka uzbūvēta 1929.gadā Liepājas-Glūdas dzelzceļa vajadzībām. Tā celta pēc arhitekta Pētera Federa projekta kā vienstāva mūra ēka ar jumtā iebūvētu mansarda stāvu, kurā iekārtoti dzīvokļi.

Stacijas kompleksā ietilpst arī ķieģeļu mūra ūdenstornis, kā arī vienstāva mūra ūdens sūknētavas ēka, kas izmantota tehniskā ūdens piegādei dzelzceļa stacijas vajadzībām. Mūsdienās stacija pilda savu sākotnējo funkciju, kā arī stacijā ierīkots plašs pievedceļu tīkls, tostarp uz AS "Dobeles dzirnavnieks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)