Banner 980x90

Graudu ražotājs "Tand Ukri" finanšu gadu noslēdz ar apgrozījuma pieaugumu un peļņas četrkāršošanu

Jelgava, 6.marts, LETA. SIA "Tand Ukri", kas nodarbojas ar graudaugu, eļļas augu un proteīnaugu audzēšanu, savā pēdējā finanšu gada par 21% palielinājusi apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa četrkāršojusies, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1 oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim, Auces novada Bēnes pagastā reģistrētais uzņēmums apgrozījis 4 558 885 eiro, kas ir par 21% vairāk nekā iepriekš, kad apgrozījums sasniedza 3 771 835 eiro. Tiesa, iepriekš finanšu gads ilga vien deviņus mēnešus - no 2016.gada 1.janvāra līdz 30.septembrim.

Savukārt peļņa pēdējā finanšu gadā bija 1 230 322 eiro, kas ir četrreiz vairāk par 271 978 eiro iepriekš. Peļņu plānots ieguldīt graudaugu ražotāja attīstībā.

Uzņēmumā, kas pieder Kiprā reģistrētajam uzņēmumam "Vandirect Limited" un Īrijā reģistrētajam "Western Communications & Installations LTD", būtiski samazināti skābbarības ražošanas apjomi. Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka komersants veic augsnes uzlabošanas darbus, samazina minerālvielu izskalošanos no augsnes.

Plānots, ka līdz 2019.gada kulšanas sezonas sākumam "Tand Ukri" noslēgs graudu pirmapstrādes modernizācijas projektu, lai palielinātu graudu pieņemšanas jaudu. Tāpat plānots iegādāties graudu kombainus, lai kulšanas procesu padarītu efektīvāku un mazāk atkarīgu no pakalpojuma sniedzējiem. Uzņēmuma vadība norāda, ka pēdējos gados kulšanas darbiem izmantoti ārpakalpojumi, kas ne vienmēr spēj savlaicīgi un kvalitatīvi nodrošināt nepieciešamos pakalpojumus.

SIA "Tand Ukri" reģistrēta 2011.gadā un nodarbina ap 40 darbinieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)