Banner 980x90

Jaunā maršruta "Baltu ceļš" izstrāde Zemgalē izmaksas 7100 eiro

Jelgava, 19.febr., LETA. Jaunā maršruta "Baltu ceļš" izstrāde, izpētot zemgaļu un sēļu vēsturi raksturojošus tūrisma resursus Zemgalē, izmaksās 7100 eiro, liecina Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) noslēgtais iepirkums.

Pētījums "Zemgaļu un sēļu vēsturi raksturojoši tūrisma resursi Zemgalē jauna tūrisma maršruta "Baltu ceļš" izveidei" tiek veikts, īstenojot Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas finansēto projektu par jaunā maršruta izveidi. Plānots, ka pētījums un maršruts taps pusgada laikā.

Tūrisma maršruts "Baltu ceļš" tiek veidots kā izzinošs un izglītojošs tūrisma materiāls, kurā iekļauti seno baltu maztautu dzīvesveida atspoguļojoši tūrisma resursi mūsdienās - dabas objekti, tradīcijas un mitoloģija, muzeji un ekspozīcijas, amatu prasmes, ēdināšanas tradīcijas un nakšņošanas vietas. "Baltu ceļam" jāatklāj vietējo un starptautisko kultūras tūrisma objektu potenciāls, uzsver ZPR.

Pētījuma rezultātā plānots izstrādāt starptautisku tūrisma maršrutu un vairākus tematiskus, piemēram, kulināro, amata prasmju demonstrējumu, maršrutus.

Iepirkumā par pētījuma izstrādi startēja četri pretendenti, bet par uzvarētāju atzīta Tērvetes novadā bāzētā biedrība "Latviešu karavīrs", kas darbus apņēmusies veikt par 7100 eiro.

Jau vēstīts, ka projekts "Starptautiskais kultūras maršruts "Baltu ceļš" tiek īstenots, lai izveidotu vienu starptautisku un vairākus reģionālas nozīmes kultūras tūrisma maršrutus, izceļot un popularizējot Baltu materiālo un nemateriālo kultūras un dabas mantojumu.

Projekta kopējais finansējums ir 763 402 eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 648 892 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)