Banner 980x90

Jauniešu koris "Balsis", iesaistoties Baznīcu nakts pasākumos, koncertēs Īles un Vecauces luterāņu baznīcā

Foto: Facebook.com/ Youth choir Balsis
Foto: Facebook.com/ Youth choir Balsis
Jauniešu koris "Balsis" šogad pirmo reizi iesaistīsies Baznīcu nakts pasākumā, 10.jūnijā uzstājoties Īles luterāņu baznīcā, bet jau nākamajā vakarā sniedzot koncertu Vecauces luterāņu baznīcā.

Kora diriģents Ints Teterovskis stāstīja, ka Īles luterāņu baznīcā koris piedāvās multimediālu koncertprogrammu.

Īles luterāņu baznīcas durvis tiks atvērtas plkst.19, kad ikviens varēs tuvplānā apskatīt un sajust dievnama telpu un auru, bet plkst.20 sāksies korāļu dziedājumi. Dziedās Latvijas Nacionālas operas un baleta soliste Kristīne Gailīte un diriģents Ints Teterovskis, bet spēlēs Emīls Rusovs. Savukārt plkst.21 notiks svētbrīdis ar Dieva vārdu un lūgšanu draudzes mācītāja Valda Vircava vadībā, bet plkst.22 sāksies jauniešu kora "Balsis" koncerts kopā ar multimākslinieku Pēteri Brīniņu.

Garīgās mūzikas programmu papildinās unikāli koncertam veidotas gaismu spēles un projekcijas uz baznīcas sienām, griestiem. Piedalīsies arī dzejniece Inese Zandere. Koncerta izskaņā tiks iezvanīts baznīcas zvans, kas jau gadiem ir klusējis.

Dienas gaitā tiks vākti ziedojumi Īles dievnama atjaunotnei.

Savukārt nākamajā dienā jauniešu kori "Balsis" varēs dzirdēt koncertā "Exaudi Nos" Vecauces evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kas celta 1667.gadā. Līdzās garīgajiem dziedājumiem būs dzirdams arī iemīļotais Zanderes un Raimonda Paula cikls "Dziesmas par Latvijas upēm", dzejniecei klātesot.

Koncertos skanēs Johannesa Brāmsa, Sergeja Rahmaņinova, Ērika Ešenvalda, Imanta Ramiņa, Renātes Stivriņas, Jāņa Kalniņa, Pētera Butāna, Pētera Plakida, Paula, kā arī citu autoru skaņdarbi.

Koncerts Vecauces luterāņu baznīcā sāksies plkst.12.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)