Banner 980x90

Jelgavā atsācis uzdarboties viltus ārsts, kas iepriekš pieķerts arī Dobelē

Veselības inspekcija (VI) atkārtoti aicina ikvienu iedzīvotāju atbildīgi izvēlēties ārstniecības personu un vietu, kur saņemt veselības aprūpes pakalpojumus. Inspekcija ir saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem, ka Jelgavā savu darbību ir atsācis un veselības aprūpes pakalpojumus piedāvā Guntis Ezergailis, kuram jau 2011.gadā tika uzdots pārtraukt neatļautu ārstniecību. Inspekcija jau 2013.gadā informēja sabiedrību par Ezergaiļa darbībām, kad viņš nelikumīgi sniedza ārstniecības pakalpojumus Dobelē.

"Vēršam iedzīvotāju uzmanību, ka Ezergailim nav tiesības patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību kādā no specialitātēm, jo viņam nav spēkā esošs sertifikāts specialitātē, kura nepieciešamība ir noteikta saskaņā ar Ārstniecības likuma prasībām," pilsētas informācijas portālam Dobele24.lv ziņo VI.

Inspekcijas pārstāve Agnese Gusarova stāsta, ka iepriekš viltus speciālists reklamējis savus pakalpojumus vietējos laikrakstos, taču pašlaik inspekcijas rīcībā nav informācijas, ka viņš turpinātu informēt par saviem pakalpojumiem. Brīdinājumu VI izplata, pamatojoties uz kāda iedzīvotāja sūdzību - viņš esot saņēmis Ezergaiļa aprūpi, taču ar pakalpojumu nebija apmierināts un sācis pētīt pieejamo informāciju par "ārstu".

Pašlaik inspekcijas rīcībā nav informācijas par to, kur tieši Ezergaiis sniedz savus pakalpojumus. Viņš sevi pozicionē kā speciālistu, kas var atbrīvot nu muguras un kaulu, kā arī iekšķīgām slimībām.

Inspekcijā atgādina, ka risku pacientu veselībai rada arī veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai nepiemērotās telpas, piemēram, dzīvoklis, viesnīca vai jebkura cita vieta, kas nav ārstniecības iestāde.

Veselības aprūpes pakalpojumus atļauts sniegt ārstniecības iestādē, kas ir reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā un atbilst obligātām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)