Banner 980x90

Jelgavas badmintonisti zaudē Penkulē, LLU Sporta namā studenti uzvar Ozolniekus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Trešdien, 2.decembrī vienlaicīgi notika divas spēles Latvijas čempionātā badmintonā klubu komandām Zemgales divīzijā, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja Jelgavas Badmintona klubā.

Abas spēles bija ļoti saspringtas, un par to liecina arī rezultāts abās spēlēs – 3:2. LLU komanda pie sevis LLU sporta namā uzņēma Ozolnieku komandu, un LLU studenti grūtā spēlē uzvarēja. Savukārt Jelgava devās izbraukuma spēlē uz Penkuli, un vairākiem vietējiem līdzjutējiem klātesot, penkulieši izcīnīja grūtu uzvaru.

LLU un Ozolnieku cīņā favorīti bija LLU studenti, kas savulaik trenējušies badmintonā, taču jau pirmajā spēlē bija pārsteigums – jauktajā dubultspēlē, kas izvērtās arī emocionāli saspringta, trijos setos uzvarēja Ozolnieku pāris Ivars Mozga un Una Tīliba. Tādējādi Ozolnieki spēli uzsāka ar 1:0, liekot LLU studentiem pārdomāt stratēģiju. Studenti "upurēja" vīriešu dubultspēli, bet uzvarēja sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs, kā arī vīriešu vienspēlēs. Lai gan jāatzīmē, ka gan sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs Ozolnieki bija tuvu uzvarai, attiecīgi arī uzvarai visā spēlē.

Tikpat saspringta izvērsās otra spēle Penkulē. Guntis Kupčs pārī ar Diānu Gailumu uzvarēja jauktajās dubultspēlēs, un Guntis Kupčs pārī ar Edgaru Kupferu uzvarēja arī vīriešu dubultspēlēs. Sieviešu dubultspēlēs Diāna Gailuma pāri ar Zilviju Poču bija ļoti tuvu izšķirošajam punktam, jo šī spēle beidzās trijos setos. Tikpat tuvu izšķirošajam punktam bija arī Pauls Rozenvalds vīriešu vienspēlēs, taču nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu, abus setus zaudējot vien ar 2 punktu pārsvaru. Savu sieviešu vienspēli zaudēja arī Zilvija Poča.

Visām komandām vēl atlikusi viena spēle Zemgale divīzijā. Pagaidām divas uzvaras ir LLU, pa vienai uzvarai ir Ozolniekiem un Penkulei, bet Jelgavai divi zaudējumi. Pēdējās kārtas spēlē Ozolnieki pie sevis uzņems Penkuli 5.decembrī, bet 7.decembrī Jelgava tiksies ar LLU.

Atgādinām, ka turnīra uzarētājs kvalificēsies uz Latvijas čempionāta badmintonā klubu komandām finālturnīru, kas 2015.gada 19.decembrī notiks Siguldā.

Komandu turnīrā katrā tikšanās reizē tiek izspēlētas piecas spēlēs – vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktā dubultspēle. Nolikums paredz, ka viens spēlētājs var piedalīties tikai divās spēlēs, tādējādi minimālais komandas sastāvs ir 4 spēlētāji – divi vīrieši un divas sievietes, taču ir iespējams, ka katrs spēlē tikai vienu spēli, tādējādi vienā vakarā var spēlēt arī 8 komandas spēlētāji.

Latvijas čempionātam ir pieteiktas 22 komandas un 180 badmintona spēlētāji. Latvijas komandās ir pieteikti arī 4 ārzemju spēlētāji – Valkas klubs ir pieteicis 2 spēlētājus no Igaunijas, bet Liepājas klubs 2 lietuviešus. Latvijas čempionāta spēlēs arī divi Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši.

Latvijas čempionātā ir pieteiktas gan Latvijas apdzīvotās vietas, piemēram Liepāja, Talsi, Jelgava, Ozolnieki, Penkule, Baloži, Salaspils, Sigulda, Valmiera un Valka, gan arī badmintona klubi, piemēram "Enri", "Rīgas Badmintona skola", "Dārta", "Saulrīti", gan arī divas augstskolu komandas – LLU un RTU.

"Latvijas Badmintona federācija šogad ir aizsākusi jaunu iniciatīvu – Latvijas čempionāts badmintonā klubu komandām turpmāk notiks nevis vienu dienu, kā tas bijis līdz šim, bet sezonas garumā organizējot grupu turnīrus, komandām spēlējot mājas un izbraukuma spēlēs," stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

"Citu valstu pieredze liecina, ka klubu turnīri ļoti veicina badmintona attīstību. Sākotnēji kluba biedri paši savā starpā sacenšas, lai iekļūtu komandā. Tas motivē jauniešus, kā arī jau pieredzējušos spēlētājus. Savukārt vietējā komanda ap sevi pulcē vietējos līdzjutējus, vietējo pašvaldību, vietējos uzņēmējus, un tas veicina badmintona popularitāti," stāta Kristians Rozenvalds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)