Banner 980x90

Kas ir ātrais kredīts?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Lielākajā daļā attīstīto valstu – ASV, Kanādā –, kā arī lielākajā daļā Eiropas, tajā skaitā Latvijā, bez citiem finanšu instrumentiem, pastāv arī īstermiņa aizdevumi jeb tā sauktie ātrie kredīti.

Ātrais kredīts ir īstermiņa naudas aizdevums dažādām dzīves situācijām, kad steidzami nepieciešama konkrēta naudas summa. Ar ātrā kredīta palīdzību ir iespējams uzveikt īslaicīga rakstura finansiālās problēmas.

Latvijā ātrais kredīts ienāca 2007. gadā un nu jau ir kļuvis par vienu no populārākajiem īstermiņa aizdevuma veidiem. Kopumā Latvijā darbojas 19 ātro kredītu devēji, pie kuriem naudu var saņemt pāris minūšu laikā. Latvijā ātrie kredīti ir vieni no lētākajiem visā pasaulē.

Kāpēc cilvēki izvēlas ātros kredītus?
Ātrais kredīts ir pievilcīga aizdevuma forma, jo pieteikumu var normēt internetā. Tas ir ātrākais veids (10 līdz 15 minūtes), kā iegūt nepieciešamo naudas summu. Ātro kredītu var pieteikt internetā vai kioskā, un nav nepieciešamas izziņas no darba vietas, lai saņemtu vajadzīgo summu. Tāpat arī kredītdevēji piedāvā dažādas akcijas, piemēram, pirmais kredīts bez procentu maksas un citi bonusi, kas piesaista klientus.

Ātro kredītu izsniegšanas nosacījumi
Latvijā ātrais kredīts tiek izsniegts personām, kuras sasniegušas vismaz 20 gadu vecumu. Lai saņemtu ātro aizdevumu, kredītņēmējs ar kredītdevēju noslēdz līgumu par katru aizņemšanās reizi. Visbiežāk ātro kredītu firmas izsniedz aizdevumu ar termiņu no 7 līdz 30 dienām.
Gadījumā, ja netiek pildīti līguma nosacījumi, proti, aizņemtā summa netiek atdota noteiktajā laikā, kredītņēmējam papildus ir jāmaksā noilguma nauda. Par papildus summu kredītu ir iespējams pagarināt vai papildināt, ja tas nepieciešams. Ja personai neizdodas vienoties par atmaksas termiņa pagarināšanu, šis gadījums datubāzē tiek atzīmēts kā negatīvs, personai rodas negatīva kredītvēsture, kas sarežģī un padārdzina dažādu aizdevumu saņemšanu, tomēr visbiežāk kredīta pieteikums turpmāk netiek izskatīts. Ja parāds netiek atmaksāts, kredītdevējs ir tiesīgs griezties pie parādu piedzinēju firmām, lai atgūtu naudu.

Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kuri sniedz ātros kredītus, un katrai no tām ir atšķirīgi aizdevumu nosacījumi un prasības kredīta izsniegšanai. Pirms aizņemieties, izpētiet tos un atrodiet sev labāko risinājumu!

Aizņemieties naudu atbildīgi un izvērtējiet iespējas to atmaksāt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)