Banner 980x90

Latvijas jahta "Spaniel" dodas ceļā lai piedalītos regatē "The Tall Ships Races 2016"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 25.jūnijā, Latvijas jahta "Spaniel" no Rīgas Andrejostas jahtkluba dosies ceļā, lai piedalītos starptautiskā burāšanas mācību regatē "The Tall Ships Races 2016" informēja Latvijas Burāšanas mācību asociācija.

Šī būs 18.reize kopš "Spaniel" piedalās starptautiskās burāšanas mācību organizācijas "Sail Training International" rīkotajā burinieku un jahtu mācību regatē, kļūstot par līdz šim visbiežāk uz starptautiskā goda pjedestāla kāpušo burāšanas komandu.

"Šis gads būs īpašs ar to, ka "The Tall Ships Races" regate svinēs dimanta jubileju, proti, tā notiks 60.reizi kopš 1956.gadā regate pirmo reizi viesojās Portugālē, Lisabonā," šīs sezonas nozīmīgumu skaidro jahtas īpašnieks un Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes loceklis Gunārs Šteinerts.

Viņš norāda, ka arī "Spaniel" komandai šī gada regate būs ļoti svarīga pārbaude pirms piedalīšanās regatē "Rendez-Vous 2017 Tall Ships Regatta", kas nākamgad startēs Portugālē un dosies uz Bermudu salām, ASV, Kanādu un atpakaļ pāri visai Atlantijai uz Franciju.

Šovasar regate notiks no 7.jūlija līdz 14.augustam, kad burinieki un jahtas viesosies četrās dažādās Eiropas ostās, šķērsojot arī leģendām apvīto Biskaja līci.

Šogad sacensības tiks atklātas Eiropas otrajā lielākajā ostā Antverpenē, Beļģijā, tad tā dosies uz Lisabonas ostu Portugālē, kur tiek solītas grandiozas svinības gan dalībniekiem, gan pilsētas apmeklētājiem par godu regates dimanta jubilejas gadam.

No Lisabonas tālāk notiks otrs sacensību pārgājiens trīs dienu garumā uz Spānijas dienvidu pilsētu Kadisu. Bet pēc tam Eiropas buru festivāls tiks noslēgta ar tā dēvēto burinieku un jahtu kruīzu, burājot gar Pireneju pussalas rietumu krastu uz A Karuņjas ostu Spānijas ziemeļrietumos.

Jahtas "Spaniel" pavadīšana ceļā notiks Andrejostas jahtklubā plkst.12.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)