Banner 980x90

Līdz ar atkritumu apsaimniekotāja maiņu nedaudz samazināsies atkritumu izvešanas maksa Tērvetes novadā

Jelgava, 6.sept., LETA. No 1.oktobra Tērvetes novadā nedaudz samazināsies atkritumu izvešanas maksa, jo atkritumu apsaimniekošanu turpmāk nodrošinās cits uzņēmums, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pašlaik atkritumu izvešanu novadā nodrošina SIA "Clean R". Uzņēmuma preses sekretārs Kaspars Līcītis aģentūru LETA informēja, ka atkritumu tarifs novadā ir 16,89 eiro par kubikmetru, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Tērvetes novada pašvaldības veiktā iepirkuma rezultātā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībā turpmākos piecus gadus veiks SIA "Eco Baltia vide". Prognozēts, ka kopējā līguma summa piecos gados sasniegs 484 000 eiro, tai skaitā PVN.

Sākotnēji "Eco Baltia vide" solīja nodrošināt atkritumu izvešanu par 16,09 eiro par kubikmetru ar PVN, taču, ņemot vērā, ka atkritumu apglabāšanas poligonā "Brakšķi" no septembra saistībā ar dabas resursa nodokļa izmaiņām pieaudzis atkritumu apglabāšanas tarifs, maksa par kubikmetru būs 16,60 eiro ar PVN, kas ir neaudz mazāk nekā pašlaik.

SIA "Eco Baltia vide" nodrošinās arī publiski pieejamus konteinerus šķiroto atkritumu savākšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)