Banner 980x90

Maija nogalē Tērvetē plašu aktivitāšu klāstu piedāvās Latvijas Meža dienas

Jelgava, 27.apr., LETA. 25.maijā un 26.maijā no plkst.10 līdz 17 dabas parkā Tērvetē, jaunākajā parka daļā "Kurbada zeme", notiks Baltijā lielākais meža nozares pasākums - "Latvijas Meža dienas", kurā bez maksas būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 50 meža izziņas darbnīcas un pieturas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Agnese Ruberte.

25.maija pasākuma tēma ir "No skolas uz mežu", un tā laikā notiks arī lielie vides kampaņas "Tīrai Latvijai!" noslēguma svētki, kurus rīko biedrība "Zaļā josta". Tāpat pasākuma laikā tiks sumināti Zemkopības ministrijas skolu konkursa "Mūsu mazais pārgājiens" uzvarētāji. Savukārt sestdiena, 26.maijs, būs "Ģimenes diena".

Abu dienu laikā pasākuma apmeklētāji meža izziņas darbnīcās varēs uzzināt visu par un ap Latvijas mežiem - no koka sēkliņas līdz gatavai koka mājai -, kā arī piedalīties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar pasaku tēliem un īstiem meža večiem. Tāpat arī meža nozares speciālisti iepazīstinās ar meža audzēšanas ciklu, meža tehniku darbībā, varēs arī noskaidrot visu par karjeras iespējām meža nozarē.

Piektdien koncertus viesiem sniegs Agnese Rakovska un Miks Dukurs, savukārt sestdien apmeklētājus iepriecinās Auces, Dobeles un Tērvetes novada radošie kolektīvi, bet dabas gudrībās ar mazajiem apmeklētājiem dalīsies galvenais cīnītājs par tīriem mežiem Cūkmens.

Ikviens aicināts apmeklēt arī iecienītās parka tematiskās daļas - Rūķīšu un Pasaku mežu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)