Banner 980x90

Muzejs "Pikšas" un Dobeles novads 2016.gadā uzziedēs visā krāšņumā 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja “Pikšas” līdzību mākslas darbam veido tā apkārtējā Zemgales ainava, it īpaši - ūdensrožu dīķis, pelēkais akmens ceļa sākumā, varenās liepas, sakoptā lauku sēta, aiz tā - līdzenie lauki un tālu redzamais apvārsnis. Muzejs apmeklētājus aicina uz nesteidzīgu pastaigu bez ikdienas steigas – kavēties atmiņās par pagātni un sapņos par nākotni. 

Kā pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja muzejā, visu 2016.gadu muzeja durvis būs atvērtas ikvienam apmeklētājam, jo īpaši Dobeles novada nozīmīgāko svētku pasākumu laikā:

* 25.martā K.Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas" sadarbībā ar Dobeles novada domi rīko atceres pasākumu veltītu Politiski represētajiem.
* 21.maijs – Muzeju nakts. Muzeju nakts pasākuma laikā tiks atklāta ekspozīcija "Fotostāsts par Jaunpils pienotavas attīstību no pirmskara laikiem līdz mūsdienām". Jau 1926.gada 6.oktobrī žurnāls "Zemkopis" rakstīja: "No plašas apkārtnes 11.,12.,13.septembrī Tukumā pulcējās latvju lauksaimnieki un rūpnieki. Viņi nāca uz lieliem svētkiem. Šie svētki bija lauksaimniecības, rūpniecības un mājturības izstāde. Piensaimniecības nodaļā 1.vietā jāatzīmē Jaunpils piensaimnieku sabiedrība. Šī sabiedrība dibināta 1912.gadā un pēc kara pienotava atjaunota 1923.gadā. Šim brīžam tā pieder pie lielākām tvaika koppienotavām Latvijā….Par izstādīto sviestu un sieru koppienotavai piešķīra pirmo godalgu - lielo sudraba medāli".
* Jūnijā interesenti un novada viesi tiks gaidīti uz jaunatklāto mobilo ekspozīciju "Latvijas piensaimniecības attīstība 1918.- 1940.gados".
* 9.jūlijā Zemgales auglīgajā līdzenumā, Dobeles novadā, norisināsies viens no lielākajiem puķkopju un dārzu mīļotāju pasākumiem – 39.Puķu draugu saiets "Uzziedi, Dobele!". Skaistāko dārza svētku 60 km maršrutā savas durvis visiem interesentiem, puķu mīļotājiem vērs arī muzejs "Pikšas". Puķu draugu saieta programmā ir iekļauti astoņi Dobeles novada dārzi, kuros varēs iepazīties ar šo dārzu daudzveidību.
* 4.septembris - gadskārtējais Kārļa Ulmaņa piemiņai veltītais pasākums.

K.Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas" ir viena no Latvijas valsts dibinātāja, brīvības ceļa aizsācēja, pirmā Valsts Ministru prezidenta un pēdējā pirmskara Latvijas prezidenta – Kārļa Ulmaņa piemiņas vieta, viņa dzimtās mājas "Pikšas". Atjaunotās ēkas un izveidotā ekspozīcija sniedz plašu informāciju par K.Ulmaņa devumu valsts tapšanā un attīstībā, kā arī dod iespēju saprast lauksaimniecības attīstības procesu 1918. - 1940.gados.

Muzeja ekspozīcijas sniedz plašu informāciju par 19.g.s. beigu un 20.g.s. sākuma sadzīvi un darbu Zemgales laukos un dod iespēju apskatīt lauku darbarīkus. Daudz enerģijas un spēka muzeja attīstībā ieguldījis tā ilggadējais vadītājs Gunārs Ulmanis. Viņš ir arī autors muzejā apskatāmajām gleznām.

Muzeja darba laiks ir katru darba dienu plkst.9.00 līdz plkst.17.00, bet no 1.maija līdz 30.septembrim katru dienu plkst.9.00 līdz plkst.17.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)