Banner 980x90

Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2017" aicina uz koncertu bērniem

25. novembrī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu namā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, notiks festivāla "Bildes 2017" koncerts bērniem. Šī ir nemainīga festivāla tradīcija jau ceturtdaļgadsimtu.

25. novembrī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu namā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, notiks festivāla "Bildes 2017" koncerts bērniem. Šī ir nemainīga festivāla tradīcija jau ceturtdaļgadsimtu.

Koncertu vadīs Igeta Gaiķe un Elizabete Lukaševiča. Tajā uzstāsies "Knīpas un knauķi", "Podziņas", "Dzeguzīte", "Tev un Man", "Tu un es", "Vējā", "Tri O", Nila Īles mūzikas studija, "Poppy" un "Momo", "Kolibri" un Juris Vizbulis, Gata Evelona mežradznieku ansamblis, Ādažu Mākslas un mūzikas skolas 2. deju klases "Ādažu taurenīši", "Punktiņi" no Jūrmalas. Koncerta starpbrīdī visus apmeklētājus ar saldējumu cienās festivāla draugi "Pata kokmateriāli".

"Ir lieliski, ka festivālā "Bildes" tik nozīmīga loma atvēlēta arī bērniem," saka koncerta vadītāja, kā arī tajā dziedošās popgrupas "Tev un Man" mākslinieciskā vadītāja, Igeta Gaiķe, kura kopā ar brīvās gribas ansambli "Stiprās sievas" uzstāsies arī festivāla noslēguma koncertā tās pašas dienas vakarā. "Festivālā "Bildes" bērni jūtas kā pilnvērtīgi festivāla dalībnieki. Svarīgi, ka bērni ne tikai muzicē, bet tiek iesaistīti arī izstādes darbu veidošanā. Arī manas studijas audzēkņi vairākus gadus ir piedalījušies šajā procesā kā "Bilžu" mākslinieki. Šogad vadīšu koncertu kopā ar unikālas balss īpašnieci, savu audzēkni Elizabeti. Jauki, ka bērnu pasākumu vada arī kāds no savējiem."

Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas "Knīpas un knauķi" mākslinieciskā vadītāja Edīte Putniņa piebilst: "Šāds koncerts pašmāju kultūras piedāvājumā uzskatāms par unikālu. Pirms daudziem gadiem tas bija pavisam liels retums. Mūsdienās bērniem ir vairāk iespēju doties uz sev domātiem koncertiem, taču festivālā "Bildes" joprojām ir apskatāma īpaši daudzkrāsaina bērnu mūzikas buķete. Festivāls ir palicis uzticīgs ansambļiem, kuri piedalās jau gadiem ilgi, bet ir atvērts arī jauninājumiem un žanriskiem papildinājumiem. Atnākot uz šādu koncertu, ir iespēja ieraudzīt kopainu, ko tad bērni mūsdienās mācās. "Knīpas un knauķi" turpina plašākai publikai sarūpēt savu sadarbības komponistu sacerētas dziesmas. Šoreiz piedāvāsim Andra Sējāna gulētiešanas rotaļu "Čukčuklācis" kopā ar mammu, kur soliste būs Sanita Sējāne. Vēl būs ilggadēja sadarbības komponista Jāņa Ķirša dziesma "Minku parks" ar Māra Čaklā vārdiem."

"Festivāla noslēguma diena ir visskaistākā – no rīta ir koncerts bērniem, vakarā – veterāniem, kas ir ļoti labs salikums," saka Ādažu Mākslas un mūzikas skolas deju pedagogs Māris Pūris, kurš tiek dēvēts par Latvijas stepa korifeju. "Man vispār patīk "Bilžu" festivāla ideja, tādēļ arī pats tur piedalos jau piekto gadu. Šis ir arī vienīgais lielais mūzikas festivāls Latvijā, kur atvēlēta tik liela programma bērniem. Esmu stepa pedagogs, kuram ir gan privātā studija, gan apmācāmie bērni Iecavā un Ādažu Mākslas un mūzikas skolā. Šoreiz piedalīšos festivālā ar Ādažu skolas 2. klases dejotājiem. Ādažu Mākslas un mūzikas skolā vienīgajā visā Latvijā ir apstiprināta stepa profesionālās ievirzes dejas programma. Un steps ir ne tikai deja, bet arī perkusijas instruments, tāpēc tas tiek pasniegts mūzikas skolās. Festivālā "Bildes" mazie ar prieku parādīs, ko jau ir iemācījušies."

24. novembrī Rīgas Kongresu namā notiks Jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts. Festivāla noslēgumā 25. novembrī plkst. 18.00 – "Bilžu" veterānu koncerts. Koncertu laikā būs apskatāma "Bilžu" mākslas izstāde "Instrumenti. Pārvērtības".
Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: "Bilžu birojs", tālr. nr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.

Festivālu "Bildes 2017" atbalsta: Rīgas dome. Sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji: "Danske Bank", "A-T Trade Music", t/c "Spice", "Kaļķu vārti", Latvijas Universitāte, Radio SWH, draugiem.lv, inbox.lv, apriņķis.lv, kulturasvestis.lv, "Privātā Dzīve", "Diena", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", zl.lv, "Chaula TV", "1188" u.c.

Foto: BILŽU BIROJA arhīvs

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)