Banner 980x90

Nedēļas beigās sāksies Dobeles Ceriņu dārza pasākumu sezona

Rīga, 15.maijs, LETA. Nedēļas beigās, ceriņu ziedēšanas laikā, Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā ar koncertu sāksies dārza pasākumu sezona, aģentūru LETA informēja Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele.

Šogad Dārzkopības institūta koncertu programma sāksies 18.maijā plkst.14, atzīmējot Maestro Jāņa Zirņa 75 dzimšanas dienu, svinot ceriņa vārda došanas svētkus un baudot diriģenta vadīto koru "Sidrabe", "Ogre", "Ausma" un "Auce" koncertu.

Savukārt 19.maijā plkst.16 ar koncertu "Esi man tā" Ceriņu dārzu piepildīs Imanta Kalniņa, Aivara Hermaņa, Raimonda Paula, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna sajūtu dziesmas. Tās izpildīs Marts Kristiāns Kalniņš un grupas "Putnu balle" solistes Līva Kalniņa un Kristiāna Stirāne, pianists Jānis Miltiņš un perkusionists Ivars Kalniņš.

Dobeles ceriņu svētku laikā, 25.maijā plkst.12 paredzēts seno deju grupas "Ballare" un "Magnolija" koncerts un sadancošana ar skatītājiem. Savukārt plkst.18 skanēs četru latviešu mūziķu veltījums Latvijas simtgadei - koncertprogramma "Es saviju zelta kroni". Koncertā piedalās mūziķi Evita Zālīte Grosa, Ieva Nīmane, Ilze Grunte, Andris Grunte. Mākslinieki programmu veidojuši kā mūsdienīgu ieskatu latviešu kamermūzikā - no tautasdziesmu apdares līdz Valta Pūces un Ilzes Gruntes laikmetīgajiem skaņdarbiem, kur latviešu mūzikas notis savijas ar Broņislavas Mārtuževas, Andreja Eglīša vārdiem, pasaules mūzikas skanējumu, no klasiskajiem Jāzepa Vītola un Jāzepa Mediņa darbiem jaunās aranžijās līdz dumpinieciskajām Imanta Kalniņa kompozīcijām.

Svētdien, 26.maijā plkst.12, Ceriņu dārza estrādē koncertēs Igaunijas deju ansamblis "Laanetagused".

Savukārt ikgadējais klasiskās mūzikas koncerts dārzā šogad skanēs 18. gadu pēc kārtas. Šogad, 26.maijā plkst.16, koncertā "Zem Neapoles ceriņkrāsas debesīm" skanēs itāļu opermūzikas un neapoliešu dziesmu programma īpašās aranžijās. Koncertā piedalīsies tenoru trio Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Juris Vizbulis un Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Inga Šļubovska un Evija Martinsone. Solistus pavadīs mūziķi Ilze Ozoliņa, Svetlana Okuņa, Inga Sunepa, Inita Āboliņa, Ivars Kalniņš un Mareks Auziņš. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)