Banner 980x90

No jaunā gada varētu pieaugt maksa par ūdeni un kanalizāciju Dobeles novadā

Rīga, 22.aug., LETA. 2019.gada 1.janvārī varētu stāties spēkā jauni, paaugstināti SIA "Dobeles ūdens" ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifi, liecina publikācijas izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kanalizācijas pakalpojumu tarifs varētu augt par 9% - no 1,5 līdz 1,64 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par kubikmetru. Savukārt maksu par ūdeni plānots celt par 12% - no 0,97 līdz 1,09 eiro bez PVN par kubikmetru.

Pakalpojumu sniedzējs norāda, ka tarifu izmaiņas nepieciešamas, jo uzņēmums ir ieguldījis infrastruktūras attīstība, turklāt kopš iepriekšējās tarifa apstiprināšanas augušas transporta, personāla un citas izmaksas. Uzņēmuma pamatlīdzekļu bāze atjaunota, lai nodrošinātu centralizētās sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojuma pieejamību mājsaimniecībām un veicinātu dzīves vides kvalitātes uzlabošanu.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus uzņēmuma klienti var 20 dienu laikā "Dobeles ūdens" telpās.

Jau ziņots, ka Dobeles novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Dobeles ūdens" 2017.gadā turpināja strādāt ar zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija. 2017.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 85 641 eiro, kas gan ir ievērojami mazāk par 141 464 eiro zaudējumiem 2016.gadā.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn bija par 2% lielāks nekā vēl pirms gada, sasniedzot 1 086 090 eiro. 2016.gadā "Dobeles ūdens" apgrozījis 1 067 612 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)