Banner 980x90

No nākamā gada likvidēs sociālā aprūpes centra "Tērvete" Bērnu nodaļu

Jelgava, 6.marts, LETA. Ar 2018.gadu 1.janvāri likvidēs sociālās aprūpes centra (SAC) "Tērvete" Bērnu nodaļu, aģentūru LETA informēja Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika ("Mūsu mājas ir te").

Reinika skaidroja, ka pašvaldība nodaļas slēgšanai gatavojās divus gadus, sākotnēji bija paredzēts likvidēt to no šī gada februāra, taču vēlāk termiņš pārcelts uz 2018.gada sākumu.

"Tērvete" dibināta kā veco ļaužu aprūpes centrs, un šo pakalpojumu arī attīstīsim. Demence kļūst arvien izplatītāka, arvien vairāk dzirdam par gadījumiem, kad vecāki cilvēki iziet no mājām un pazūd. Cilvēkiem ar atmiņas zudumiem nepieciešama palīdzība, mēs spējam palīdzēt un radīt atbilstošus apstākļus un aprūpi," lēmumu komentēja Reinika.

Tāpat domes vadītāja pauda, ka deinstitucionalizācijas process pieprasa, lai bērniem un jauniešiem tiktu nodrošināta dzīvošana grupā līdz astoņiem cilvēkiem, ko "Tērvetē" pilnvērtīgi īstenot nevarētu.

"Visu procesu organizējam atbilstoši bērnu interesēm. Kāds sasniegs pilngadību, kāds nonāks audžuģimenē vai atgriezīsies ģimenē," par SAC esošajiem bērniem klāstīja Reinika.

Šogad centrā vēl tiek uzņemti bērni, kas ir nonākuši krīzes situācijās, taču tikai līdz gada beigām. Informācija SAC mājaslapā liecina, ka Bērnu nodaļā līdz 1.oktobrim tiek uzņemti bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības, un bāreņi. Bērni dzīvo vienvietīgās un divvietīgās labiekārtotās istabiņās, šogad bērniem plānotais vietu skaits "Tērvetē" ir 16.

Reinika skaidroja, ka arī turpmāk Tērvetes novada pašvaldība krīzes situāciju risināšanā sadarbosies ar Dobeles novada pašvaldības ģimenes atbalsta centru "Lejasstrazdi".

Uzturēšanās maksa "Tērvetes" Bērnu nodaļā ir 19,5 eiro, noteikts SAC attīstības programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)