Banner 980x90

Otrdien īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš, vietām plosīsies arī pērkona negaiss

Rīga, 19.jūn., LETA. Otrdien Latviju šķērsos ar ciklonu saistītas atmosfēras frontes, tādēļ īslaicīgi līs un pieaugošais vējš nogāzīs dažus kokus, valsts centrālajā un austrumu daļā iespējams arī spēcīgs pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Pirmie lietus mākoņi ieradīsies no rietumiem otrdienas rītā. Galvenās lietusgāzes, kā arī pērkona negaiss gaidāms dienas vidū un pēcpusdienā valsts centrālajos un austrumu novados.

Rietumu vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniegs 15-20 metru sekundē. Stiprākās vēja brāzmas gaidāmas negaisa laikā, kā arī pēcpusdienā un vakarā teju visā Latvijā, samazinoties mākoņu daudzumam un spīdot saulei.

Naktī uz otrdienu dominēs lēns vējš, gaisa temperatūra būs +8..+15 grādu. Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +19..+24 grādi, pretvēja piekrastē +17..+19 grādu.

Rīgā otrdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Naktī pūtīs neliels dienvidu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13 grādiem. Dienā pieņemsies spēkā rietumu, vēlāk ziemeļrietumu vējš - brāzmās līdz 17 metriem sekundē. Priekšpusdienā gaiss iesils līdz +22 grādiem, vakarā temperatūra noslīdēs līdz +16 grādiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)