Banner 980x90

Par teju 200 000 eiro paplašinās Rūķu pilsētu Tērvetes dabas parkā

Jelgava, 12.sept., LETA. Rūķu pilsētā Tērvetes dabas parkā par 197 326 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), plānots papildināt ekspozīciju, noskaidroja aģentūra LETA.

Būvdarbus parkā veiks SIA "Warss+", kas "Latvijas valsts mežu" (LVM) iepirkumā izvēlēta no trim pretendentiem, darbus apņēmusies veikt par 163 079 eiro bez PVN.

"Arī Rīga netapa vienā gadā. Rūķu pilsēta kā kārtīga pilsēta paplašinās katru gadu un top jauni kvartāli. Šogad līdz 15.decembrim plānots izbūvēt audēju, namdaru un ēstuves kvartālus ar mājiņām," aģentūrai LETA pastāstīja LVM pārstāvis Normunds Namnieks. Darbus varētu aizkavēt laikapstākļi, taču pavasarī jaunie objekti apmeklētājiem noteikti būs pieejami.

Pašlaik Rūķu pilsētā ir viens pilnībā izbūvēts kvartāls, otrā kvartālā ir pasts un ūdenstornis. Plānots, ka nākamajā gadā pilsētā taps arī labierīcības.

"Pilsēta paplašinās, un bērni tajā pavada arvien ilgāku laiku, tāpēc tās ir ļoti nepieciešamas," skaidroja Namnieks.

Kopā pilsētā līdz 2021.gadam plānots izbūvēt 68 dažādas būves.

LVM pārstāvis stāstīja, ka parkā uz vietas top mājiņu pamati, pašas mājas tiek būvētas galdniecībās, pēc tam tās uzstāda uz pamatiem un veic apdares darbus.

Dabas parka pārstāvji priecājas, ka šogad agri sagaidīts parka 100 000.apmeklētājs, un cer, ka labvēlīgu laikapstākļu gadījumā apmeklētāju skaits šogad sasniegs 150 000. Viesu skaits saglabājas stabils pēdējos trīs gadus, klāstīja Namnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)