Banner 980x90

Pašvaldība pašlaik neplāno pētījumā ieteikto Bēnes vidusskolas reorganizāciju

Jelgava, 1.nov., LETA. Neskatoties uz pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" ieteikumu, Auces novada pašvaldība tuvākajā laikā neplāno reorganizēt Bēnes vidusskolu, aģentūrai LETA pauda novada domes priekšsēdētāja Vija Keršus (LZS).

Abās novada vidusskolās Bēnē un Aucē pašlaik esot pietiekams skolēnu skaits, tāpēc skolu statusa maiņa netiek apspriesta. Ja arī pašvaldība lems par Bēnes vidusskolas reorganizāciju, to varētu pārveidot par pamatskolu, nevis sākumskolu, kā ieteikts pētījumā, jo pašvaldībai būtu grūti nogādāt visus vidusskolēnus un pamatskolēnus līdz Aucei.

Turklāt Bēnes vidusskolā šogad ieviesta aizsardzības mācība, kas varētu pozitīvi ietekmēt topošo vidusskolēnu izvēli. Šogad desmit 10.klases audzēkņu izvēlējušies mācīties minētajā programmā, bet četri - vispārējā.

Lai arī Auces vidusskolā ir relatīvi zems obligāto centralizēto eksāmenu (OCE) indekss, Keršus uzsvēra, ka izglītības iestādei ir ļoti labi rezultāti mācību priekšmetu olimpiādēs.

"Skolotāji strādā enerģiski un labi, ar pilnu atdevi. Bet situācija lauku ģimenēs ir tāda, kāda ir. Ja mamma atnāk un pasaka, ka nevar tikt galā ar bērnu, ko lai dara skolotājs? Tāpēc skolotāji mēģina iemācīt vismaz elementāro, skolas cīnās," skaidroja Keršus, neslēpjot, ka spējīgākie skolēni jau pašlaik izvēlas Dobeles Valsts ģimnāziju.

Jau vēstīts, ka straujās depopulācijas un nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ pētījuma autori iesaka Bēnes vidusskolu pārveidot par sākumskolu. Lai gan OCE indekss Bēnē(48,1%) ir nedaudz augstāks nekā Auces vidusskolā, iedzīvotāju skaits un ekonomiskā aktivitāte viennozīmīgi norāda uz skolas saglabāšanu Aucē, kur mācības varētu turpināt lielākā daļa Bēnes vidusskolēnu, secinājuši pētnieki. Pieci skolēni vidējo izglītību varētu iegūt Dobelē.

Neraugoties uz relatīvi zemo OCE indeksu - 46% - un iedzīvotāju skaita samazināšanos, Auces vidusskolu ieteikts attīstīt, jo kopā ar potenciālajiem 30 jaunpienācējiem no reorganizējamās Bēnes vidusskolas skolēnu skaits izglītības iestādes 10.–12.klasē varētu sasniegt 98.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)