Banner 980x90

Piekaramo griestu montāža un piekaramo griestu materiāli. SIA"Būvelements"

Piekaramie griesti pēdējo gadu laikā guvuši lielāku popularitāti – no biroju, veikalu un mācību iestāžu telpām tie nokļuvuši arī dzīvojamās telpās. Šādu tendenci veicinājušas šo griestu priekšrocības.

Piekaramie griesti

Piekaramie griesti pēdējo gadu laikā guvuši lielāku popularitāti – no biroju, veikalu un mācību iestāžu telpām tie nokļuvuši arī dzīvojamās telpās. Šādu tendenci veicinājušas šo griestu priekšrocības.

Griestus uzstāda, izmantojot karkasu no metāla, ko piestiprina pie pārseguma. Piekaramie griesti – paneļi, kasetes, plāksnes vai latas – tiek uzstādīti uz šī karkasa. Rezultātā starp īsto griestu virsmu un piekaramajiem griestiem veidojas brīva iekšējā telpa. To var pielietot lietderīgi, izvietojot brīvajā telpā inženierkomunikācijas, ierīkojot gaismas ķermeņus vai izveidojot tajā slēpni. Tātad piekaramie griesti ir ne tikai dekoratīvi, bet arī slēpj jebko, ko nav vēlmes izlikt visu apmeklētāju un viesu acu priekšā.

Minerālšķiedra, ģipškartons, ģipsis, metāls, koks un plastmasa – tie ir materiāli, no kuriem var tikt izgatavoti piekaramie griesti, precīzāk, to paneļi.

Piekaramo griestu kopšana ir ļoti vienkārša un būs pa spēkam ikvienam. Piekaramie griesti ir tīrāmi ar putekļusūcēju. Ja nepieciešama nopietnāka kopšana, tad izmanto mazgāšanas līdzekļus. Jāpievērš uzmanība, lai materiāls nebūtu abrazīvs, jo tas var sabojāt griestu virsmu. Ja tomēr gadījies virsmu saskrāpēt vai kā citādi bojāt, to var maskēt ar špakteli.

Griestu montāža

Griestu montāža patiešām kvalitatīva būs tikai tad, ja tās veikšanu uzticēs profesionālim (it īpaši, ja tā ir specifiska). Tā ir daudzu būvuzņēmumu atziņa, tādēļ tie izvēlas vērsties pie profesionāliem darbuzņēmējiem.

Griestu montāža tiek sākta ar griestu līmeņa noteikšanu. Tad tiek atzīmētas līnijas, virs kurām pieskrūvē L veida perimetru. Pēc perimetra līstīšu montāžas tiek montētas nesošās līstes. Visbeidzot uz gatavā karkasa liek griestu plāksnes. Tās liek, sākot no sānu malām. Griestu montāža ir pabeigta, kad visas plāksnes – no sāniem līdz vidum – ir izliktas.

Griestu montāžas darbi

Griestu montāžas darbi patiešām kvalitatīvi būs tikai tad, ja darbus uzticēs profesionālim. Tā ir daudzu būvuzņēmumu atziņa, tādēļ tie izvēlas vērsties pie profesionāliem darbuzņēmējiem. Griestu montāžas darbi ir SIA "Būvelements" piedāvājumā.

Nereti pastāv uzskats, ka griesti ir nenozīmīga interjera daļa, un tiem velta maz uzmanības. Tā domāt ir kļūdaini, jo griesti ne tikai ietekmē telpas izskatu, bet arī kalpo funkcionāli. Griestu montāžas darbi palīdzēs izveidot arī īpašām prasībām atbilstošus griestus – akustiskus, ar mitrumizturību, triecienizturību, arī paaugstinātām prasībām pret higiēnu vai ekspluatācijas laiku.

Akustiskie griesti

Akustiskie griesti nodrošina trokšņu līmeņa mazināšanu telpā. Griestiem ir izcilas akustiskās īpašības – skaņas izolācija un absorbcija. Tos visbiežāk izgatavo no stiklšķiedras. Perforēti paneļi nodrošinās lielisku akustisko vidi visefektīvāk.

Akustiskie griesti nepieciešami telpās, kur ir augstas prasības pēc labas akustiskās vides. Jāņem vērā, ka cilvēka darba spējas un komforta līmenis ir atkarīgs no telpu vides kvalitātes. Piesārņojumu rada ne tikai netīrumi un putekļi, bet arī atbalsis un skaņas no blakus esošām telpām. Šīs problēmas var novērst akustiskie griesti. Tie spēs radīt telpu, kurā var viegli koncentrēties darbam vai atpūsties mājīgā atmosfērā.

Akustiskie griesti ir ļoti būtiski birojos, kur jāmazina trokšņu izplatība, kā arī jāveido vide runāšanai bez pārpūles un vieglai informācijas uztveršanai. Protams, tie ir svarīgi arī telpās, kas saistītas ar mūzikas ierakstīšanu vai radīšanu – ierakstu studijās, grupu mēģinājumu telpās u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)