Banner 980x90

Pirms pārbūves Dobeles kultūras namā rīkos Atvērto durvju dienas

Jelgava, 30.nov., LETA. 7.decembrī un 8.decembrī no plkst.10 līdz 17 Dobeles kultūras namā notiks Atvērto durvju dienas, lai interesenti varētu apskatīt telpas pirms iecerētajiem remontdarbiem, aģentūra LETA uzzināja Dobeles novada pašvaldībā.

Interesenti varēs apskatīt Kultūras nama telpas un ieraudzīt to no pavisam cita rakursa, jo telpas būs pilnībā atbrīvots no mēbelēm un tehniskajām iekārtām. Atvērto durvju dienās varēs izbaudīt Kultūras nama foto izstādi un iepazīties ar tā vēsturi.

Patlaban notiek aktīva telpu atbrīvošanas, lai durvju atslēgas tiktu nodotas būvdarbu veicēju rokās. Rekonstrukciju plānots veikt deviņu mēnešu laikā, lai jaunajā sezonā namā varētu atsākties pašdarbības kolektīvu mēģinājumi un kultūras pasākumi.

Kultūras namā darbojas vairāki pašdarbības kolektīvi: jauktie kori "Sidrabe", "Viesturzeme", "Septiņi sapņi" un sieviešu koris "Vizma", tautas deju kolektīvi "Drīziņš" un "Dzīpars", bērnu deju kolektīvs "Drellīši", pūtēju orķestris "Dobele", divi teātri - amatierteātris "Smaids" un teātra studija -, tautas lietišķās mākslas studija "Avots" un netradicionālo deju grupa.

Jau vēstīts, ka Dobeles kultūras nama rekonstrukciju nodrošinās SIA "Bukoteks". Būvnieks sešu pretendentu konkurencē izvēlēts ar 1 286 763 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piedāvājumu. Kopējā ar SIA "Bukoteks noslēgtā summa ir 1 556 983 eiro ar PVN. Uzņēmums nodrošinās Dobeles kultūras nama pārbūvi un bloķēta apjoma jaunbūves izveidošanu.

Savukārt apskaņošanas, apgaismošanas un skatuves mehānisku sistēmu iegādi un uzstādīšanu kultūras namam nodrošinās SIA "Rock Distribution", kas ar 300 115 eiro bez PVN izvēlēts no diviem pretendentiem. Kopējā līguma summa ar uzņēmumu ir 363 139 eiro.

Tāpat ziņots, ka Dobeles kultūras nama rekonstrukcijai pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 2 179 694 eiro.

Aizņēmumu darbiem valsts nozīmes arhitektūras piemineklī pašvaldība plāno atmaksāt līdz 2048.gada decembrim.

Kultūras nams tiks atjaunots pēc vēsturiskā Pētera Kundziņa projekta, likvidējot padomju laikā veiktās pārbūves ēkas dienvidu daļā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liesma Sāviča. Otrajā un trešajā stāvā Baznīcas ielas korpusā paredzēts visu telpu remonts, savukārt lielajā zālē - grīdas un kosmētiskais remonts. Tiks iegādātas arī apskaņošanas un gaismu tehnikas iekārtas.

Kultūras nams tiks arī pie piebūves, kurā atradīsies mazā zāle mēģinājumiem un kamerckoncertiem, kā arī aktieru grimētavas ar labierīcībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)