Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks" veic vērienīgas investīcijas

Dobele24.lv
Dobele24.lv

 AS "Dobeles dzirnavnieks" plāno graudu pieņemšanas kompleksa paplašināšanu, jaunu torņu būvniecībā un aprīkošanā ieguldot kopumā vairāk nekā piecus miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā norādīts, ka uzņēmums izsludina iepirkumu graudu pieņemšanas, priekšattīrīšanas un uzglabāšanas torņu sistēmas būvniecības darbiem. Pieteikumus jāiesniedz līdz 20.oktobrim, savukārt būvniecības darbi jāpabeidz līdz nākamā gada decembrim.

Kā aģentūrai LETA atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, noslēdzoties projektam, kopējā uzņēmuma graudu uzglabāšanas kapacitāte palielināsies par 50 000 tonnu un sasniegs 150 000 tonnu.

"Tas ir viens no svarīgākajiem investīciju projektiem, kas sadalīts daļās, izsludinot vairākus iepirkumu konkursus. Plānotās kopējās izmaksas ir aptuveni 5,5 miljoni eiro, kam tiks piesaistīts līdzfinansējums Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākumā. Projektu plānots pabeigt nākamgad līdz jaunajai graudaugu ražai," sacīja Amsils.

Viņš arī norādīja, ka vēl šogad tiks pabeigts vēl viens vērienīgs investīciju projekts - graudaugu pārslu un musli ražotnes izbūve. 2015.gadā investīciju apjoms sasniegs aptuveni septiņus miljonus eiro, savukārt kopumā līdz 2017.gada beigām uzņēmums plāno investēt attīstībā aptuveni 17 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka "Dobeles dzirnavnieks" šajā sezonā plāno iegādāties vismaz 180 000 tonnu graudu, kas ir par piektdaļu vairāk nekā pagājušajā gadā.

"Dobeles dzirnavnieks" iepērk kviešus, rudzus, miežus, auzas un tritikāli, kā arī tādus kultūraugus kā rapsi, griķus, zirņus un pupas. Uzņēmums lielāko daļu no iepirktajiem graudaugiem pārstrādā, daļu realizē nepārstrādātā veidā vai uzglabā.

Pagājušo gadu "Dobeles dzirnavnieks" noslēdzis ar 77,6 miljonu eiro apgrozījumu, no kura 53% jeb 41,4 miljonus eiro veido eksports. Ražotnēs tika pārstrādāti 164 000 tonnu graudu, kas ir par 16 000 tonnu vairāk nekā iepriekšējā gadā.

"Dobeles dzirnavnieks" dibināts 1994.gadā, tā pamatkapitāls ir 2,66 miljoni latu (3,78 miljoni eiro), uzņēmums nodarbina 196 darbiniekus.

Kopš 2008.gada uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)