Banner 980x90

"Dobeles Eko" saņem deviņus miljonus eiro no "Swedbank" koģenerācijas stacijas izveidei

Foto: Dobele24.lv
Foto: Dobele24.lv

Graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Dobeles dzirnavnieks" meitasuzņēmums SIA "Dobeles Eko" parakstījis līgumu ar "Swedbank" par finansējuma saņemšanu 9,35 miljonu eiro apmērā, informē banka.

Kā informē aģentūra LETA, kredīts tiks izmantots koģenerācijas stacijas izveidei. Kopējais investīciju apjoms projektā - 11 miljoni eiro.

Koģenerācijas stacija ražos elektrību no Latvijā pieejamā atjaunojamā energoresursa - šķeldas, vienlaikus apgādājot "Dobeles dzirnavnieku" ar nepieciešamo siltumenerģiju ražošanas procesu vajadzībām, kā arī graudu kaltēšanai, tādējādi pilnībā nodrošinot neatkarīgu alternatīvās enerģijas (zaļās enerģijas) izmantošanu "Dobeles dzirnavnieka" ražošanas procesos.

"Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs, SIA "Dobeles Eko" valdes loceklis Kristaps Amsils paziņojumā medijiem skaidro, ka šī projekta realizācija sākta jau 2014.gadā un plānots to pabeigt līdz nākamā gada vasarai. "Jaunās stacijas izbūve ilgtermiņā padarīs mūs neatkarīgākus un vēl konkurētspējīgākus, ļaujot samazināt pirmapstrādes un ražošanas izmaksas. Esam gandarīti, ka mūsu ilgtermiņa finanšu partneris "Swedbank" mūs atbalsta arī šajā projektā," komentē Amsils.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Jau ziņots, ka 2014.gadu "Dobeles dzirnavnieks" noslēdza ar 77,6 miljonu eiro apgrozījumu, no kura 53% jeb 41,4 miljonus eiro veido eksports. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 4,06 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)