Banner 980x90

"Tērvetes" alus ražotājs pērn kāpinājis peļņu un apgrozījumu

Foto: Facebook.com/ Tērvetes alus
Foto: Facebook.com/ Tērvetes alus
 "Tērvetes" alus ražotāja AS "Tērvetes AL" pērn par 46% kāpinājusi peļņu, sasniedzot 751 543 eiro rādītāju salīdzinājumā ar 512 291 eiro 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 32% - no 6,58 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 8,64 miljoniem pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, sabiedrība pērn saražojusi un pārdevusi vairāk nekā 6,5 miljonus litru alus. Tā ražošanā izmantotas vietējās izejvielas, alum nodrošinot tradicionālo garšu un kvalitāti.

Saskaņā ar iepriekš plānoto paplašināt produkcijas sortimentu līdzās alum "Tērvetes", "Tērvete senču", "Tērvete oriģinālais", "Tērvetes nefiltrētais" un "Tērvete Senču nefiltrētais" ieviests jauns alus veids "Tērvetes tumšais". Pērn sākta arī kvasa ražošana.

Uzņēmums pārskata gadā ir turpinājis investēt attīstībā, veicot ražošanas ēku rekonstrukciju un modernizējot ražošanas tehnoloģiskos procesus.

"Tērvetes AL" reģistrēts 2012.gadā Kroņaucē, pārņemot šo biznesu no AS "Agrofirma Tērvete" ar mērķi modernizēt ražošanu, ieguldot attīstībā vairāk nekā piecus miljonus eiro. Nākotnes darbība ietver pašreizējā produkta alus, kā arī kvasa un veselības dzēriena ražošanu un realizāciju.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 35 550 eiro, tas nodarbina 55 darbiniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)