Banner 980x90

Rinkēvičs pārliecināts, ka ASV sekmīgi tiks galā ar iekšpolitiskajiem izaicinājumiem

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
ASV spēs sekmīgi tikt galā ar pašreiz aktuālajiem iekšpolitiskajiem izaicinājumiem un cīņām, pārliecināts Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Intervijā Latvijas Radio Rinkēvičs atzina, ka Amerikā dzīvojošajiem cilvēkiem patlaban ir divas ļoti atšķirīgas izpratnes par valstī notiekošo. "Ja jūs vakarā skatāties [telekanālu] CNN, tad jums varbūt ir viena priekšstatu sistēma. Ja jūs vairāk skatāties Republikāņu partiju atbalstošo "Fox News", tad jums liekas, ka dzīvojat pilnīgi citā valstī," skaidroja Latvijas ārlietu ministrs.

Viņš atzina, ka Savienotajās Valstīs patiešām notiek ļoti asa iekšpolitiskā cīņa, īpaši par ārpolitiku un jautājumu loku, kas skar Krievijas iesaisti ASV vēlēšanu procesā, taču ministrs domā, ka ASV spēs sekmīgi tikt galā ar šiem jautājumiem. "Es esmu pārliecināts, ka ASV, kas ir demokrātiska valsts ar likuma varas principiem jau vairāk nekā 200 gadus, spēs arī šos jautājumus atrisināt," pauda Rinkēvičs, uzsverot, ka šis ir viņa viedoklis, kas balstīts uz personīgajiem iespaidiem.

Kā ziņots, Rinkēvičs šajās dienās uzturas ASV, kur viņam notiek tikšanās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu un citiem Savienoto Valstu jaunās administrācijas pārstāvjiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)