Banner 980x90

Sanāksmē par inovācijām mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Zemgalē tiksies nozares eksperti

Jelgava, 15.marts, LETA. Turpinot aktivitātes Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) īstenotajā "Innogrow" projektā, 23.martā iesaistīto pušu diskusijā tiksies nozares eksperti, sarunās uzsvaru liekot uz inovācijām un reģionālu pieeju mazo un vidējo uzņēmumu sektoram, aģentūru LETA informēja ZRP sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš.

Sanāksmē par to, kā izpaužas inovāciju ekosistēmas un kā tās ietekmē lauku ekonomikas dažādošanu, stāstīs SIA "NK konsultācijas" eksperts un inovāciju ieviesējs Neils Kalniņš. Savukārt specifiski par inovāciju ekosistēmām Latvijā, to vēsturi un aktivitātēm diskusiju papildinās Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Kristaps Soms.

Jaunu uzņēmumu attīstības platformās sevi lieliski pierādījušas biznesa akseleratoru programmas. Viena no tām - "Buildit Latvia" - atbalsta komandas un jaunuzņēmumus, kuri izstrādā vai jau izstrādājuši dažādus netipiskus risinājumus, sniedzot finansējumu kā uzņēmuma izveidei un produkta izstrādei, tā arī tālākai izaugsmei. Tādēļ par biznesa akseleratoru lomu inovācijās, attīstībā un lauku ekonomikas dažādošanā klātesošajiem pastāstīs "Buildit Latvia" pārstāvis Matīss Neimanis.

Tāpat aizvien lielāku aktualitāti gūst Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras īstenotā skautu programma, pauda Ieviņš. Tās galvenais akcents ir veicināt sadarbību starp augstākās izglītības iestāžu pētniekiem un uzņēmējiem, kuri plāno attīstīt jaunu produktu vai tehnoloģiju vai uzlabot esošo. Latvijas Lauksaimniecības universitātē šāda skauta funkciju pilda Vides un būvzinātņu fakultātes vadošā pētniece Ilze Stokmane, un viņa diskusijā klātesošajiem pastāstīs par programmu un skautu lomu inovāciju attīstīšanā, tostarp lauku ekonomikas dažādošanai.

Sanāksmes noslēgumā pirms diskusijām klātesošos par Lauku atbalsta dienesta iegūto pieredzi un saredzamajām iespējām inovāciju attīstībā lauku ekonomikas dažādošanai iepazīstinās dienesta Zemgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Viesturs Reinfelds, bet Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Jelgavas un Dobeles biroju vadītāja Anna Liscova prezentēs šīs iestādes pieeju un jomā iegūto pieredzi.

Projekta "Innogrow" 85% apmērā līdzfinansē Eiropas Savienības Interreg Europe programma. Kopējais projekta budžets ir 1 574 322 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)