Banner 980x90

Šūšanas uzņēmuma "EK Auce" peļņa kritusies teju divreiz; samazinājies arī apgrozījums

Jelgava, 24.marts, LETA. Šūšanas uzņēmuma SIA "EK Auce" apgrozījums pērn bija 2,268 miljoni eiro, kas ir par 16% mazāk nekā 2015.gadā, bet peļņa sarukusi teju divreiz līdz 46 534 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais uzņēmums 2016.gada pārskats.

Vēl pirms gada Aucē reģistrētā uzņēmuma apgrozījums bija 2,724 miljoni eiro, bet peļņa bija 91 148 eiro.

Brīvā laika un sporta apģērbu ražotnēs Aucē un Jelgavā uzņēmums pērn nodarbinājis vidēji 217 cilvēkus, taču kvalificēta darbaspēka trūkst, skaidro uzņēmumā.

2016.gadā uzņēmums nomainījis vecās neekonomiskās iekārtas uz jaunām, videi draudzīgām, nodrošinot vides aizsardzību, norādīts gada pārskata vadības ziņojumā. Tāpat iegādāta lāzera iekārta, kas ļauj izgriezt precīzas detaļas, kā arī veikt citas operācijas, piemēram, gravēšanu.

81,14% uzņēmuma daļu pieder Dānijas Karalistē reģistrētajam uzņēmumam AS "Spectre", pārējā daļa - Latvijas pilsonei Aijai Vežukai, kas arī vada SIA "EK Auce".

Arī lielākā daļa pasūtījumu ir no AS "Spectre", taču vēl uzņēmumam ir deviņi sadarbības partneri Dānijā, Vācijā un Zviedrijā, kas veido apmēram 13% no apgrozījuma. Šūšanas pakalpojumi Latvijas firmām veido tikai nelielu daļu no kopējā apjoma, apmēram 1% no apgrozījuma.

2017.gadā "EK Auce" vadība plāno turpināt ieviest jaunas tehnoloģiskās iekārtas un pilnveidot ražošanas procesu. Apgrozījumu paredzēts saglabāt 2016.gada līmenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)